Бећовић: Херцег Нови ће бити један од најразвијенијих градова у Црној Гори

Капитални пројекти у Херцег Новом, уврштени у овогодишњи државни буџет, били су теме састанка новог директора Управе за капиталне пројекте Есмина Бећовића и предсједника Општине Стевана Катића и њихових сарадника.

Према ријечима предсједника Општине Стевана Катића, састанак, на ком су побројани сви битни елементи и недостаци у пројектима, био је веома конструктиван.

Он је најавио да ће у наредних десетак дана бити расписани тендери за аутобуску станицу и санацију дијела шеталишта од Галеба до Титове виле, што је обавеза локалне управе преузета у претходном периоду.

– Када је ријеч о изради документације за заобилазницу око Херцег Новог, ускоро ћемо изабрати пројектанта, а брзо ћемо имати и одлуку о извођачу радова за водовод на Луштици. То су велики пројекти који ће бити реализовани у наредном периоду, јер су тендерске процедуре завршене – информисао је Катић.

Једна од тема састанка била је и Одлука Владе о изградњи школе у Игалу, што је, како наводи Катић, био битан предуслов за улазак у даљу процедуру, јер се и овај пројекат налази у капиталном буџету за ову годину.

– Када званично добијемо ту Одлуку, расписаћемо конкурс за идејно рјешење школе у Игалу, након тога и за израду пројектне документације, па послије тога за извођача радова. Имаћемо ту, свакако, и експропријацију земљишта. То су ствари које ћемо морати завршити, али идемо ка томе да Игало коначно добије школу, послије 50 година чекања – истакао је Катић.

Херцег Нови је град у који Влада тренутно највише улаже и гдје се реализују највећи пројекти, наводи Бећовић.

– Неки од пројеката су при крају у реализацији, неки ће ускоро бити започети. Драго ми је да ће Херцег Нови за коју годину бити један од најразвијенијих градова у Црној Гори. До сада смо имали добру комуникацију, као и сада од кад сам ја на челу Управе за капиталне пројекте, тако да мислим да ће се Херцег Нови сваким даном све више развијати – навео је он.

Бећовић гарантује да ће сви пројекти бити реализовани када се испуне потребни услови.

– Локална самоуправа помаже у реализацији, тако да ће Управа за капиталне пројекте јачом динамиком наставити тамо гдје су стали, тако да очекујемо велике пројекте у Херцег Новом у наредном периоду – истакао је Бећовић.

Како је казао, до краја године би требало да буде комплетирана документација за школу, како би што прије била започета изградња.

2 COMMENTS

  1. A šta ćemo sa smradom duž rivijere i ne odgovarajućim šahtovima kanalizacije čiji poklopci danonoćno lupaju? Ne možeš disati od smrada, a ni spavati od lupanja poklopaca ispod točkova auta. To su utisci sa kojima se većina turista vratila u svoje gradove.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here