Пионири „Игала“ у Првој лиги Црне Горе 

Навијаче ФК „Игало“, у години када обиљежавју девет и по деценија постојања, ових дана успјехом су обрадовале пионирске селекције њиховог клуба.

У баражу за пласман у Пионирску лигу Црне Горе у првој утакмици прошле недеље дјечаци Милоша Грбића и Мила Ђурковића побједили су у Рожајама екипу „Ибра“ 2:1, головима капитена Благоја Узуновског и Милоша Богдановић. Јучерашњи сусрет другог кола баража на Солилима између „Игала“ и „Сутјеске“ није одигран јер екипа из Никшића није имала службеног представника, због чега по пропозицијама утакмица не може бити одиграна. Одлуком делегата утакмице домаћи фудбалери су службеним резултатом 3:0 добили нова три бода, и са укупно шест бодова освојили прво мјесто и изборили пласман у Пионирску лигу Црне Горе, који чини 12 екипа.

Још један члан овог ранга такмичења биће познат у  недељу, након сусрета „Сутјеска“ – „Ибар“ који се игра у Никшићу.

Послије брилијантне сезоне у 18 кола у регији Југ пионири „Игала“ су са 46 бодова у конкуренцији 7 екипа убједљиво били први, са 11 бодова више од  другопласираног „Арсенала“, а трећи је био „Морнар“ са 33 бода. Слиједе: “Орјен“ са 27, „Бокељ“ 22, „Отрант Олимпик“ 20 и „Балкан“ (Бар) без бодова.

Пионири „Игала“ ће у новој сезони, од септембра, играти са екипама: „Стари Аеродром“, „Будућност“, „Ком“, ОФК „Титоград“ и „Адриа“ из Подгорице, „Јединство“ (Бијело Поље), „Ловћен, „Грбаљ“ и другим…

Тренер Милош Грбић није скривао радост због пласмана у виши ранг такмичења.

-Колега Мило Ђурковић и ја више него смо поносни на ове наше дјечаке. У недавно завршеној сезони имали смо само два пораза, и то једном у Бару када су нам играчи били на екскурзији и када су играли знатно млађи пјетлићи, и други пут у комшијском дербију са „Арсеналом“ на нашем терену када је првак већ био познат. Оно што радује је видан  напредак, и овај рад нам је смјерница за будуће кораке како би поставили темеље за светлију будућност фудбала у Игалу и Боки. Наше је сада да уложимо још више рада, труда и посвећености. Жао ми је што публика јуче није вијела добру утакмицу, јер су сами актери били спремни за игру, али прописи су били јачи и ми смо први, што је најважније, рекао је за наш портал тренер пионира ФК „Игало“ Милош Грбић.

Прво мјесто и пласман у Пионирску фудбалску лигу Црне  Горе изборили су: Василије Бјелановић, Петар Петровић, Андреј Фурулија, Бранко и Милош Кривокапић, Огњен Вучуровић, Благоје Узуновски (капитен), Огнен и Вук Павићевић, Андреј Орошчанин, Милош Богдановић, Матија Бјелетић, Љубомир Радуловић, Сава Војиновић, Михаило Ашанин, Балша  Перишић, Матеја Стојановић, Марко Ивановски и Дамјан Васиљевић. Тренери: Милош Грбић и Мило Ђурковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here