ПЕЈАКОВИЋ: “САН О БОКИ” ЈЕ ЖАЛ ЗА ПРОШЛИМ ВРЕМЕНИМА

117

Премијера мјузикла “Сан о Боки” заказана је за 26. октобар, претпремијера за дан раније, пробе су у току, а иза екипе која учествује у овом креативном пројекту је велики посао.

Пробе у Дворани парк прати и редитељ Петар Пејаковић, који је казао да је током љета ансамбл неуморно радио, али да је направљена и пауза дужа од мјесец, након које се није лако вратити у посао.

– Мјузикл је веома захтјевна ствар, на различитим плановима укључује музику, глуму, јаке визуелне и елементе спектакла. Велики је залогај. То ми је био изазов, али волим да радим у Херцег Новом, прије свега због људи који су ту. Мислим да нас чека још пуно посла али да можемо да урадимо добру представу – сматра он.

У представи су ангажовани глумци, музичари и плесачи, неки су професионалци, али већина су аматери. Пејаковић, међутим, воли да ради и са једнима и са другима, а како је казао, посебно са аматерима.

– Они раде из љубави, а то је нешто што људима којима је то професија, често недостаје, посебно у овим временима која нису наклоњена умјетности и култури. Тај спој је добар и добро се надопуњује. На жалост, тај аматеризам код нас је на издисају, посебно када је ријеч о позоришту и мислим да је ово добра прилика да се то потпомогне – наводи Пејаковић.

Он “Сан о Боки” види и као могућност да се развије и професионални потенцијал, којег Херцег Нови итекако има.

– Ријетко је и у региону да град овог обима има овако велики број умјетника, не само у области позоришта, него и музике, визуелних и ликовних умјетности и то ће се на један добар начин објединити у овој представи – казао је редитељ.

Открива да није било лако средити текст на ком је радило више људи, јер сам посао на мјузиклу није нимало лак.

– Мислим да сада имамо причу која је занимљива и која се скупила на један добар начин и да ће бити добар замајац да покаже све оно што може. Оно што је ту важно је да је прича једноставна и да у неком жалу за прошлим временима говори како превише историје и политике квари неки обичан живот, радост, љепоту коју ово поднебље носи и да је то нешто што морамо да чувамо – истакао је Пејаковић.

Поред Пејаковића, који потписује режију и драматургију, на представи ради и Мирела Шћасни као директорица продукције, али и ансамбл од 24 глумца, музичара, пјевача и плесача.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here