Павиљон Градске музике – нова сцена за ђаке Музичке школе

Фото: Градска музика и мажоретке

Ученици Школе за основну музичко образовање Херцег Нови приредили су сјајан наступ у Павиљну Градске музике у Старом граду. Ријеч је о првом концерту у оквиру иницијативе коју су покренуле двије институције у граду, у којој ће полазници Музичке школе једном мјесечно наступити у Павиљону.

Директорица Музичке школе, Нивес Ненадовић није крила задовољство квалитетом наступа на самом почетку нове школске године.

– Иако је тек почетак школске године, ово је још један доказ да смо увијек спремни да одржимо концерт, јер дјеца раде током цијеле године. Концерт је отворила новооснована клапа „Тора“ са двије нумере, а у наставку смо чули још седам соло тачака – наводи она.

Директорица Школе за основно музичко образовање Херцег Нови, Нивес Ненадовић

Ненадовић је казала да ће концерте у Павиљну одржавати барем једном мјесечно са новим репертоаром, а најављује је и наступ професора у оквиру прославе Дана града.

Капелница Градске музике, Валентина Кулиновић истиче да су са задовољством дочекали ђаке Музичке школе на првом у низу концерата.

Капелница Градске музике Херцег Нови, Валентина Кулиновић

– Практиковаћемо да концерте одржавамо сриједом. Сви обично организују концерте петком или суботом, увијек су наступи тим данима викенда, али ми ћемо наше организовати барем једне сриједе у мјесецу, гдје ће нам у госте долазити ђаци Музичке школе Херцег Нови – прича Кулиновић.

Она вјерује да су и ђаци и професори задовољни наступом, иако је трема била присутна.

– Трема је увијек присутна када се промјени простор и наступа у неком другом окружењу, али мислим да су их ослободили и охрабрили бурни аплаузи, па је свако показао оно што најбоље уме – сматра капелница Градске музике.

Кулиновић истиче да јој је посебно задовољство то што је први у низу концерата у овој школској години отворила клапа „Тора“.

– Све је било симболично, јер су Градска музика и мажоретке, као домаћини, својеврсни симбол овог града, а и новооснована клапа нови називм такође симбола нашег града – Сат куле, односно Торе. На добром су путу, још пуно тога треба урадити и истрајати у томе што су започели. Свакако им желимо пуно успјеха у сваком следећем наступу – казала је Кулиновић.

Куриозитет је да је концерт завршен Шумановом композицијом „Сањарење“ из циклуса „Сцене за дјецу“, па се у Градском музици надају да ће простор у Павиљону постати управо то – сцена за ђаке Музичке школе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here