Паметна табла и у ОШ „Милан Вуковић“

Захваљујући донацији Општине Херцег Нови, односно Секретаријата за културу и образовање,  ОШ „Милан Вуковић“ добила је паметну таблу.

Секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало подсјећа да су пројекат почели прије три године и да су у том периоду обезбиједили паметне, мултимедијалне или интерактивне табле у још три основне школе на подручју наше општине. Циљ тог пројекта је, како  објашњава,  да афирмишу  младе,  талентоване ученике и  и побољшају услове рада  у школама.

-Данас присуствујемо презентацији и опцијама које ће омогућити наставницима ове школе да унаприједе знања и вјештине и да на креативан начин приближе ученицима све могућности које коришћење ове паметне табле омогућава, казала је секретарка за културу и образовање.

Подсјетила је на сјајне резултате које новски ученици остварују на државним и међународним такмичењима .

– Осим стимуланса које ми дајемо кроз Правилник о помоћи талентованим ученицима, трудили смо се да и на овај начин омогућимо боље услове за рад у школама. Локална управа нема директне надлежности када је организација рада у школама у питању али ми као одговорна локална самоуправа сматрамо да нам је задатак да помогнемо и у том сегменту и унаприједимо рад са нашом дјецом. Исказујем наду и вјеру да ће наша дјеца на такмичењима још више освајати награде и да ће им овакви пројекти бити стимуланс у њиховом приватном и професионалном напретку, казала је Замбелић Пиштало.

Вриједност ове донације износи нешто више од 4000 еура, а извјесно је и да ће у наредној школској години и СМШ „Иван Горан Ковачић“ добити донацију Општине у виду опремања једног или два кабинета, поручила је Замбелић Пиштало.

Директорица ОШ „Милан Вуковић“ Маре Вујиновић је истакла да ће паметна табла значајно унаприједити наставни процес.

-Свакако треба имати разумијевања за нова интересовања младих људи. Не може се на исти начин одржавати настава прије 30, 50 година и данас. Ако хоћемо доброг професора ми му морамо омогућити модерна средства за рад. Морамо пратити трендове, морамо бити свјесни да су ове генерације технички много писменије, морамо ићи у корак с временом, а моја мисија је да од ове школе створим заиста васпитно образовну установу која ће носити оно своје првобитно име, прва основна школа у ХН. Желим да она у свему буде прва и ово је тек почетак те мисије да се створе адекватни услови за рад, да се професору омогући да буде уважена личност у учионици јер ће га тако и ученици више цијенити, казала је Вујиновић.

Она је истакла да је паметна табла донација Секретаријата за културу и образовање али да значајну улогу у свему има ресорно Министарство које је дало сагласност за донацију и увијек, како је рекла, имало разумијевања за школу и лоше услове у којима је она радила.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here