Отворено писмо одборницима Скупштине општине Херцег Нови

Клуб одборника „Европски тим за Херцег Нови“ упутио је отворено писмо одборницима у херцегновском локалном парламенту.  Отворено писмо преносимо у цјелости:

-На јучерашњој сједници Скупштине општине Херцег Нови били сте свједоци нашег настојања да конструктивно допринесемо раду овог највећег представничког дома грађана Херцег Новог.

То смо показали, прије свега, кроз расправу, предлоге и амандмане на буџет Општине Херцег Нови за 2023. годину и у коначном, гласањем за њега, свјесни свих мана тог акта али са жељом да локална самоуправа неометано може да функционише.

Поштоване колеге, свјесни смо ваше партијске одговорности и дисциплине коју исказујете кроз гласање за понуђене предлоге. Али, не можемо да разумијемо да сте дозволили да се након расправе и усвојених амандмана на предлог одлуке о измјенама Одлуке о правима и услугама из социјалне и дјечије заштите, а на захтјев предсједника Општине ова тачка усвојеног дневног реда у том моменту повуче.

Зашто? Предсједник Скупштине је прихватио захтјев предсједника Општине који вјероватно усвојене амандмане схвата као додатни трошак Општине.

Зар је жеља да се помогне родитељима новорођене дјеце на адекватан начин трошак? Који су то заправо онда наши приоритети?

Након што је саопштено да се повуче предложена Одлука са усвојеним амандманима, Клуб одборника „Европски тим за Херцег Нови“ напустио је скупштинско засиједање. Доживјели смо овај потез као акт правног насиља и манипулацијом одборницима који су, из политичких разлога, приморани да све што долази од предсједника Општине прихватају без резерве.

Сигурни смо да не мислите тако. Међусобно се добро познајемо. Политичке разлике не смију да буду изнад интереса Херцег Новог и његових грађана.

Још увијек мислимо да, иако се политички по много чему не слажемо, веже нас жеља за напредак и добробит Херцег Новог.

Морамо да похвалимо принципијелни став Новске листе. Чврсто и непоколебљиво нијесу хтјели да учествују у доношењу одлуке којом би једна нестраначка личност, стручна и доказана на својој одговорној функцији била смијењена.

Тиме су показали да им је важнија стручност од политике.

Надамо се, поштоване колеге одборници, да ћете добро размислити о одлукама које доносите и гласати у интересу Херцег Новог и његових грађана. Тиме нећете утицати на своје политичко опредјељење а свима ће нам бити боље. Херцег Нови то заслужује, наведено је у отвореном писму Клуба одборника „Европски тим за Херцег Нови“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here