Основан Независни синдикат полиције Црне Горе

Због незадовољства радом досадашњег Синдиката, недавно оформљен Независни синдикат полиције Црне Горе одржао је конференцију за медије на којој су представили разлоге за оснивање овог синдиката, принципе и циљеве на које ће бити усмјерено његово дјеловање.

Независни Синдикат полиције основан је како би побољшао друштвени положај полицијских службеника у Црној Гори, казао је за РТХН предсједник Игор Рмандић.

Предсједник Независног синдиката полиције, Игор Рмандић

– Из огромног незадовољства чланова Синдиката управе полиције и уопште службеника Управе полиције заштитом коју су имали од досадашњег Синдиката, како правним, тако и материјално-социјалним положајем, који заузимају у црногорском друштву. Оснивање Незавоносг синдиката полиције је последица нерада бившег Синдиката и њиховог незалагања за интересе полицијских службеника – објашњава он.

Рмандић позива све заинтересоване организације да им помогну, а у плану су и прве активности.

– Наш основни циљ је заштита полицијских службеника и у том правцу ћемо већ наредних дана предузети одређене активности, које ће бити усмјерене на јачање инфраструктуре Независног синдиката полиције Црне Горе, затим на нашу територијалну организованост и на омасовљење и учлањење – наводи Рмандић.

Независни синдикат полиције, како је казао, није члан Уније слободних синдиката, а основан је 8. августа.

– Са учлањивањем смо почели прије три или четири дана. За сада смо врло задовољни, дистрибуција материјала о приступањ у Синдикат иде по свим црногорским градовима. Имамо један значаја одзви људи на терену, који изражавају спремснот да нам се прикључе – казао је Рмандић.

Конференција за медије одржана je у медија центру Уније слободних синдиката.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here