Осавремењавање опреме и побољшање услуга Дома здравља

Дом здравља Херцег Нови расписао је јавни позив за набавку најсавременијег ултразвучног 4Д апарата за гинекологију. Вриједност тендера је 30 хиљада еура, а позив отворен до 14. септембра. Поред тога, у току је и акредитација лабораторије.

Како је за РТХН казао директор Дома здравља Алекса Ђекић, план менаџмента је да са повртаком др Џакуле и набавком апарата комплетира услуге гинеколошке амбуланте.

Алекса Ђекић, директор Дома здравља Херцег Нови

– Дом здравља ће бити прва установа која ће имати апарат те врсте. Имамо средстава за набавку, а то је нешто што иде у правцу побољшања здравствене заштите грађана Херцег Новог – наводи он.

Ђекић истиче да је у току акредитација за лабораторију, чиме ће бити дефинисан и документован сисетем квалитета, а чији је циљ да обезбједи повјерење пацијената.

– То је процес који траје годину, можда и дуже, али по добијању акредитације постаћемо неко ко је на балканском и европском тржишту референтан за извођење одређених анализа и као такви бићемо препознати даље – објашњава Ђекић.

Дом здравља је, како је информисао Ђекић, први пут аплицирао и за пројекте Европске уније, за средства у вриједности од око 300 хиљада еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here