Јадран најуспјешнији клуб млађих категорија – генерација 2011. годиште непобједива

Млади ватерполисти херцегновског Јадрана највише су показали у сезони 2022/23. која је прије непуних седам дана завршена. Како наводе из клуба, од 22 шансе за освајање медаља Јадранаши су освојили 20 медаља и то: 13 златних, 4 сребрне и 3 бронзане.

-Најуспијешнија селекција је била  дјечака рођених 2011. године и млађих који су се на свих пет такмичења (Олимпијске Наде, Првенство ЦГ, КУП ЦГ, турнир Томо Удовичић и Ф10 Регионалне ватерполо лиге) освојили злато и то без пораза. Слиједи их генерација 2007. годиште и млађи који су се окитили са четири злата са четири такмичења.

Најстарија генерација, дјечака рођених 2005. године и млађих је освојила првенство ЦГ и такмичење олимпијских нада, док су се окитили сребром у домаћем КУП-у. Јадранаши рођени 2009. године и млађи су учествовали на пет такмичења са скором два злата у домаћим такмичењима, два сребра и бронзом.

-Генерација годину дана млађих ватерполиста се у три такмичења окитила са сребром и двије бронзе. Најмлађа генерација, генерација дјечака 2012. годиште није била на висини задатка својих старијих колега са освојена два шеста мјеста у два такмичења, навели су из клуба.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here