ОШ Орјенски батаљон уручен пројектор

Ђаци и наставници ОШ Орјенски батаљон у Бијелој добили су нови пројектор. Премда школа има већ два, овај ће, према ријечима директорице школе Наташе Франић, помоћи да се настава осваремени и приближи ученицима.

Ово није прва донација микрофинансијске институције Монте кредит која настоји да кроз друштвено одговорно пословање помогне новске школе. Захваљујући програму Happy child издвајају 3% од годишње добити, а до сада су имали су преко 20 различитих акција, казао је регионални менаџер компаније Игор Симовић.

– Нисмо одговорни само према клијентима већ и према заједници, посебно према дјеци. Ове године смо одабрали ОШ Орјенски батаљон, након што су нам се обратили. Овај пројектор њима много значи за квалитетније извођење наставе. Није ово скупа донација, али некоме је велика ствар и нама је задовољство што ћемо унаприједити рад школе, а дјеци олакшати приступ учењу и едукацији. У нашој компанији на друштвену одговорност према заједници, превасходно према дјеци, гледамо као улагање у будућност, казао је Симовић и подсјетио да су прошле године, у оквиру пројекта Школица спорта са Управом за спорт, донирали средства за куповину справа за физичко васпитање за све новске основне школе.

Нови пројектор ће бити мобилан па ће га по пореби моћи сви користити у настави, казала је директорица школе Наташа Франић захваливши се на донацији.

– Биће нам то додатно средство, веома значајно за унапријеђење наставе. Имали смо два пројектора, али нам фали још јер сваки наставник жели да унаприједи наставу и свој час, да идемо у корак са осавремењавањем наставе. Зато нам техничка средства никада нису вишак, већ су нам добродошла.

Захваљујући поједницима, привредницима али и мјесној заједници школа је успјела да ријеши бројне проблеме.

– Одрадили смо доста пројеката за годину уз подршку предузетника из Бијеле, мјештана, родитеља, као и мјесних заједница Бијела, Баошићи, Ђеновићи и Каменари, јер то подручје наша школа обухвата. Помогли су нам донацијама, поправкама, а нама то много значи. Прије пар дана замјењени су прозори у једном дијелу школе гдје је сада постављен елоксир што је финансирала МЗ Бијела.

Након љетњег распуста ђаци се у понедељак враћају у школске клупе и све је спремно за њихов долазак.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here