ОШ „МИЛАН ВУКОВИЋ“ – СВАКОГ ДАНА НОВА АКТИВНОСТ ЗА УЧЕНИКЕ

Претходна седмица за ученике ОШ „Милан Вуковић“ значила је бројне активности у оквиру којих се много лакше учи и то на занимљив начин, интересантан дјеци. Тако су имали радионицу како донијети праву одлуку када је ријеч о изазовима данашњег времена и болести зависности, а чули су и причу о подморју Боке.

МЈЕСЕЦ БОРБЕ ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ

Поводом мјесеца борбе против болести зависности, који се у свијету обиљежава током новембра, у ОШ „Милан Вуковић“ је за ученике деветог разреда, организована тематска радионица ,,Могу мудро да одлучујем“, коју је реализовала Гордана Мићуновић, педагог.

У радионици је примјењивана техника критичког мишљења ,,Шест шешира“, психолога Едварда де Боноа, која подстиче ученике да размишљају о актуелној проблематици из више различитих углова и помаже им да донесу промишљену, мудру одлуку у важним животним ситуацијама.

„И ЈА САМ СА ВАМА“

ЕУ инфо-центар Института за биологију мора је, у склопу кампање „И ја сам са вама“, ученицима ОШ „Милан Вуковић“ промовисао биодиверзитет Црне Горе. Предавање је одржао Никола Ђорђевић из Института за биологију мора, из Котора. Предавању су присуствовали ученици осмог и деветог разреда, професорице Ивана Василијевић и Мира Крулановић, као и в.д. директора Маре Вујиновић.

Ученици су показали завидно знање из биологије и активно учествовали у дијалогу о занимљивом свијету под водом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here