ОШ „Дашо Павичић“ на стази нових школских успјеха

На такмичењима основних школа (узраст до шестог разреда) које је организовао Црногорски школски спортски савез, Основна школа „Дашо Павичић“ је ове школске године остварила велики успјех. Као резултат одличне селекције и добрих припрема у оквиру унутаршколских такмичења, на општинском првенству, првом степену такмичења, у пет екипних спортова (10 такмичарских дисциплина) освојено је чак девет првих мјеста.

Прва мјеста и пласман на регионално првенство такође су обезбиједиле атлетска и шаховска екипа, истичу из управе школе.

– Регионално првенство, други степен такмичења, за наше спортисте није протекао ништа мање успјешно. Школа је наставила са сјајним наступима изборивши се за прва мјеста у различитим спортовима (рукомет – дјевојчице; баскет 3×3 – дјевојчице и дјечаци; атлетика и шах).

Ученици ће имати прилику да се надмећу са вршњацима на државном првенству, трећем степену такмичења, и на тај начин представљају наш град и школу.

– На за сада једином завршеном државном атлетском првенству, школа „Дашо Павичић“ је освојила три прва мјеста у тркачким дисциплинама. Катарина Вујновић и Марко Ћетковић су остварили побједе на 600m, а Матеја Стојановић на 300m.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here