Општинске службе и УИП заједно на отклањању неправилности у току сезоне

Од 1. јула до краја августа у Херцег Новом ће боравити 13 инспектора Управе за инспекцијске послове који ће у сарадњи са локалним службама обављати контроле током туристичке сезоне.

Директорица Управе за инспекцијске послове, Ана Вујошевић и предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић одржали су данас састанак на којем су разговарали о плану рада туристичких инспектора у сусрет љетњој сезони, као и о сарадњи Управе и општинских служби у предстојећем периоду.

Како је истакла Вујошевић, сарадња Управе и херцегновске локалне самоуправе је већ годинама на завидном нивоу, а са представницима града данас су разговарали на теме предсезонских и сезонских активности.

-Управа за инспекцијске послове ће боравити у шест приморских општина 60 дана, од 1. јула до 29. августа. Што се тиче Херцег-Новог, планирано је да буде око 13 инспектора, али се тај број може мијењати у односу на потребе. Данас смо разматрали и које су то кључне тачке и приоритетне ствари на које ће Управа за инспекцијске послове посебно обратити пажњу, водећи се принципима који су неопходни за несметано функционисање туристичког прозивода и за најбољу услугу према грађанима и туристима, казала је Вујошевић.

Према ријечима Катића, Општина и Управа за инспекцијске послове су и до сада имали добру сарадњу, а она ће се наставити и у току предстојеће љетње сезоне у виду заједничких акција Управе и општинских служби.

-На почетку ће се дјеловати превентивно, неће се одмах кажњавати привредни субјекти. Прво ће то бити упозорења, а касније ако не буду поштовали све што закон предвиђа, када је у питању њихово пословање, онда ће се ићи и са новчаним казнама. Позивам све привреднике, посебно оне који раде сезонски и када су у питању привремени објекти, да прибаве сву документацију на вријеме, а све како би до 1. јула односно доласка инспектора сви имали завршену комплетну документацију и папирологију, апеловао је Катић.

Састанку су присуствовали и помоћник директорице из Сектора за заштиту животне средине, безбједности и здравља људи и заштиту државних ресурса, Дарко Рашовић, потпредсједник Општине Мирко Мустур, секретарка за туризам, економски развој и инвестиције Сузана Мемаровић, секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић, начелница Службе за инспекцијске послове Марија Бошковић и директор Управе локалних јавних прихода, Милован Баждар.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here