Општина снажна подршка младима: Одржан радни састанак са Ученичким парламентом средње школе

Видови подршке коју локална самоуправа пружа дјеци и младима и њихово мотивисање за заједничку реализацију различитих програма биле су теме састанка чланова Ученичког парламента СМШ „Иван Горан Ковачић“ са секретарком за културу и образовање, Аном Замбелић Пиштало у великој сали Скупштине општине, саопштено је из локалне управе.

Представници одјељења новске средње школе као чланови Ученичког парламента имали су прилику да чују за бројне сервисе које Секретаријат за културу и образовање пружа младима кроз финансијску подршку талентованим ученицима, стипендије, инфраструктурна улагања, затим за одлазак на такмичења, за пројекте омладинске политике, али и различите школе сликања, фотографије, плеса, дигиталног маркетинга…

– Комплетан садржај који организујемо за вас је бесплатан, односно трошкове сноси Општина Херцег Нови, јер нам је циљ да вам понудимо квалитетан садржај, истовремено забаван и едукативан. Врата Секретаријата за културу и образовање су вам отворена сваког радног дана. Желимо да чујемо, координишемо и подржимо ваше пројекте и идеје. Размислите шта желите, анимирајте своје вршњаке и наћи ћемо начин да то заједнички реализујемо. Малим корацима али заједно, можемо много тога да урадимо – поручила је ученицима секретарка Замбелић Пиштало.

Омладински центар у Старом граду мјесто је које се може искористити за радионице, забаву, обуке, а већ од наредног мјесеца биће организован нови циклус школа фотографије и плеса.

Секретарка Замбелић Пиштало предложила је матурантима да, уз кадрил и прославу матурске вечери, које локална самоуправа такође подржава, ове године приреде и посебно вече у Парку Бока, по којем би се издвојили од осталих и донијели нешто јединствено свом граду, а својој генерацији незаборавну забаву.

Ученици су са задовољством и одобравањем прихватили предлоге, казао је предсједник Ученичког парламента новске средње школе и представник школе у Унији средњошколаца Црне Горе, Павле Ђуровић.

– Чули смо одређене информације које ученици до сада, нажалост нису знали. Покрећемо се и потрудићемо се да ове информације које смо чули стигну до што већег броја ученика. Ту су неки од пројеката које ћемо у будућности да реализујемо, можда уз кадрил и још неки програм. Представљене су нам и буџетске линије које су намијењене средњошколцима, сигуран сам да ће за то конкурисати ко се пронађе у тим категоријама. Чули смо различите идеје као што је активација Омладинског центра. Ово је сада иницијална прича, надам се да ће бити разумијевања и уколико садржаји буду занимљиви, средњошколци ће се укључити. Отворена су нам врата, на нама је да се покренемо – казао је Ђуровић.

Осликавање мурала, омасовљење сервиса Европске омладинске картице, тематске филмске вечери, све су то предлози за младе уз позив да предложе којег извођача желе на концерту 12. августа приликом обиљежавања Дана младих.

Како би млади били правовремено обавјештени о културним, едукативним и забавним садржајима у граду, оформљена је вајбер група при Секретаријату за културу и образовање која ће бити информативног карактера.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here