Наставак проширења локалног пута ка Мојдежу

На дијелу локалног пута у Мојдежу, на потезу од скретања за Сушћепан према селу, до 12. марта биће забрањен саобраћај због уклањања каменог насипа, у оквиру проширења пута Сушћешан-Мојдеж, те из локалне самоуправе позивају мјештане да користе алтернативни путни правац кроз Тијесни кланац.

Према ријечима директора за изградњи и развој града Александра Ковачевића, ради се о наставку проширења пута, на дионици дужине око 700 метара.

-Пут ће имати коловозне траке од шест метара и неких пола метра за тротоар, са лијеве стране ка Мојдежу. Имали смо застој у радовима због процедура које нас обавезују, али 15 дана је реалан рок за завршетак радова, казао је Ковачевић.

Проширење пута Сушћешан-Мојдеж, према тендеру који је расписала Општина Херцег Нови, ради подгоричка компанија Пирос.

-Фирма обавља рушење, односно укљањање земљаних и стијенских маса са десне стране падине, за које смо добили сагласност свих власника парцела са те стране, и када се заврши проширење пута, радиће се потпорни зидови, биће припремљен пут и тампониран за асфалтирање. Тај потез ће бити урађен што хитније, за мјесец и по два можемо очекивати асфалтирање на тој траси, рекао је Ковачевић.

Ковачевић истиче да ће паралелно са овом дионицом бити завршен и канализациони крак за Сушћепан.

-Асфалтом ћемо пресвући све до скретања за Дреновик, тако да ћемо имати љепши дио пута. Увијек је незгодно баратати са временским оквирима, али до љета ће сигурно бити завршено, истакао је Ковачевић.

Вриједност пројекта је 41,1 хиљада еура, према тендеру који је расписала Општина Херцег Нови 6. новембра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here