Општина и привредници Херцег Новог донирали 400 пакета помоћи материјално угроженим породицама

У сусрет новогодишњим и божићним празницима, Секретаријат за локалну самоуправу Општине Херцег Нови је покренуо акцију набавке поклон-пакета у виду основних животних намирница, како би помогао новским породицама које се налазе у тешкој материјалној ситуацији. У акцију су се, на позив локалне управе, укључили и привредници, па су током празничних дана уручене донације за 400 породица.

-Поред средстава које је Општина Херцег Нови усмјерила у ову акцију, обратили смо се и новским привредницима, као и одређеним компанијама које имају пословнице у нашем граду. Упутили смо им апел да узму учешће у овој акцији и да, у границама својих могућности, донирају новчана средства или обезбједе донације у основним животним намирницама“, објашњава секретарка за локалну самоуправу, Весна Самарџић.

секретарка за локалну самоуправу – Весна Самарџић

Захваљујући добром одзиву привредника, обезбијеђене су довољне количине хране, сухомеснатих производа и средстава за хигијену за 400 пакета, умјесто првобитно планираних око 300.

-Са уплатама и донацијама је завршено, тако да овим путем користим прилику да се јавно захвалимо свим привредницима и организацијама на несебичној помоћи и предусретљивости са њихове стране. Ово је прави примјер заједништва и хуманости усмјерених у правом смјеру – како би помоћ добили они којима је најпотребнија. Хвала нашим привредницима сто су препознали значај ове акције и што су ту кад је најпотребније“, поручује Самарџић.

Донације за становнике Херцег Новог који су у тешкој материјалној ситуацији, укупне вриједности преко 10.000€, опредијелили су: „Имплемениа“ доо Херцег Нови, „Глотец“ Херцег Нови, „Царине“ Подгорица, „Азмонт инвестмент“ Херцег Нови, „Електропривреда ЦГ“ АД Никшић, „Блу лајн „Сава осигурање“ Подгорица, „Оков“ Подгорица, „Крушо“ ,„Паликућа компани“, Факултет за менаџмент Херцег Нови, „МИМА ЦО“ Херцег Нови, ПЗУ апотека “Мира”, „ДЦМ“ Кумбор, „Хефеста“ Херцег Нови, „Чистоћа“ Херцег Нови, „Поморски саобраћај“, „Крсто“ Херцег Нови, „Конинг“ Херцег Нови, „Грифоне“ Херцег Нови, „брод Петер“ Херцег Нови, НВУ Удружење бораца НОР-а Херцег Нови, „Венд“ лабораторија Херцег Нови, „Цунгу “ Улцињ, „Наутилус“ ресторан Херцег Нови, „Зожета“ Херцег Нови, „Бокић“ Херцег Нови, „Шкорпион“ и маркети „Франца“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here