Општина ће финансирати рад туристичких амбуланти у Дому здравља

Општина Херцег Нови ће и ове године финансирати рад туристичких амбуланти у Дому здравља и пружити подршку овој здравственој установи у рјешавању одређених проблема, поручено је са данашњег састанка председника Општине, Стевана Катића и в.д. директорице Дома здравља, др Драгане Кнежевић. Спремност на даљу сарадњу представља сигурност у обезбјеђивању боље здравствене услуге грађанима и туристима, као и побољшање услова рада запосленима.

Локална самоуправа спремна је да и даље буде подршка функционисању Дома здравља, посебно у сусрет туристичкој сезони када је значајно повећан број пацијената, истакао је предсједник Катић.

-Договорили смо се да Општина и ове године преузме обавезу финансирања рада туристичких амбуланти, као и одређених других обавеза које су неопходне за функционисање Дома здравља, за које ћемо изаћи у сусрет. Локална самоуправа се труди да помогне рад здравствених установа на подручју општине Херцег Нови. За ову годину смо већ обезбиједили одређена средства за санацију и нову опрему јединице Хитне медицинске помоћи. Такође, обезбиједићемо додатна средства и за набавку опреме у болници у Мељинама, а све то у циљу да се грађанима и туристима осигура боља здравствена заштита и помогне рад ових установа, казао је предсједник Катић.

Појаснио је да је на састанку било ријечи о могућностима уређења комуналне инфраструктуре у окружењу објекта.

-У претходном периоду смо већ доста тога урадили када је ријеч о саобраћајној безбиједности пјешака. Изграђено је аутобуско стајалиште, сада ћемо радити и тротоар. Разговарали смо о проблему паркирања и покушаћемо да изнађемо рјешење да се испод Дома здравља обезбиједи простор за паркирање запослених, казао је предсједник Катић.

Прва радна посјета новог руководства Дома здравља значила је прилику да се отвори широк спектар тема и потврди досадашња изузетно добра сарадња, истакла је в.д. директорица др Драгана Кнежевић.

-Посебно сам захвална предсједнику Општине на пријему и веома конструктивном разговору. У ситуацији смо да покушавамо да потражимо помоћ са стране, а Општина је заиста спремна да нам изађе у сусрет и помогне, а таква сарадња је одувијек постојала. Тренутно је на првом мјесту организација туристичке сезоне у нашој установи. Постоје и други проблеми Дома здравља за које је Општина спремна да их сагледа, попут оправке санитетских возила, рјешавања одређених простора и слично. Било је доста тема, исказано је пуно разумијевања и оно што је охрабрујуће је да је видљива могућност да се наши одређени проблеми ријеше, истакла је др Кнежевић.

У раду су учествовали и потпредсједници ОХН, Мирко Мустур и Милош Коњевић, секретарка за локалну самоуправу Весна Самарџић, в.д. секретарка за друштвене д‌јелатности и међународну сарадњу Мила Петијевић, затим помоћница директора Дома здравља др Весна Ковач и секретар Дома здравља, Андреј Поповић.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here