Опет одгођено рочиште за увођење стечаја у Вектра Боку

Рочиште за увођење стечаја у Вектра Боку које је данас требало да буде одржано у Привредном суду у Подгорици је поново одгођено јер је правни заступник стечајног дужника тражио изузеће судије, након што није прихваћено одлагање за мјесец како би Вектра Бока измирила обавезу од милион и по еура која је била предмет покретања стечаја.

Адвокат Вукашин Шимрак казао је за РТХН да се наставља агонија јер је претходни стечајни поступак морао  бити завршен у року од 30 дана а траје двије и по године. Он је рочишту присуствовао  у својству  јавности, као пуномоћник породице Ацовић јер му судија није дозволио учешће у расправи, као ни пуномоћницима запослених.

-Иако смо претходно поднијели захтјев за учешће у поступку судија нам то није дозволио. Он је то морао,  јер закон јасно каже да имамо право учешће у рочишту  након подношења изјава о ступању у поступак. Могу слободно рећи да је такво поступање ускраћивање уставних права, казао је Шимрак.

Изузеће судије тражио је законски заступник стечајног дужника након што судија није прихватио њихов захтјев да им да додатни рок како би измирили обавезу према Управи прихода и царина.

-Предмет се у таквим околностима доставља предсједнику суда на одлуку након чега ће бити заказано ново рочиште. У случају да евентуално тај захтјев буде прихваћен одређује се нови судија који заказује рочиште, објаснио је Шимрак.

Захтјев за увођење стечаја поднијела је прије двије и по године  Управа прихода и царина због кршења Плана реорганизације и дуга вектра Боке од око 1, 5 милиона еура.

Бивши радници Вектра Боке и адвокат Вукашин Шимрак заинтересовани су за овај предмет јер су између осталог тражили да Привредни суд дјелимично укине привремену мјеру забране продаје имовине Вектра Боке како би од продаје хотела Игало наплатили потраживања. Шимрак по правоснажној пресуди коју је добила породица Ацовић за обештећење по основу одузете имовине, а радници по основу неисплаћених потраживања из Плана реорганизације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here