Опачица привремено ван функције, могуће рестрикције воде у појединим зонама

Велика количина падавина током протеклих дана актуелизовала је вишегодишњи проблем са водоизвориштем Опачица у коме је услед наглог прилива велике количине воде дошло до повећања параметра мутноће, саопштили су из предузећа Водовод и канализација.

-Како је само извориште у току љета активно укључено у систем водоснабдијевања, принуђени смо да га привремено ставимо ван функције. Анализа квалитета воде са водоизворишта Опачица се обавља континуирано и чим параметри  мутноће достигну ниво који је прописан стандардима квалитета воде за пиће, водоизвориште ће поново бити укључено у систем водоснабдијевања, наводе у  саопштењу.

Техничко особље Водовода, како наводе, ради све како би надомјестило недостајуће количине воде за пуњење резервоара и дистрибуцију воде према потрошачима. Уколико буде неопходно доћи ће до привремених обустављања водоснабдијевања у одређеним зонама града како би се расположиве количине воде равномјерно распоредиле свим потрошачима.

Зоне у којима може доћи до привремених обустава водоснабдијевања у периоду од 00-05 сати и од 14-17 сати су:

– Горње Њивице

– Зеленика, изузев Батерије и Лаловине

– Ривијера изнад магистрале од Кумбора до Бијеле

Нормализовање параметара мутноће на водоизворишту Опачица се очекује у наредних неколико дана, а дугорочно рјешење овог проблема се огледа у изради Главног пројекта водоводоводног подсистема за снабдијевање водом високих зона Херцег Новог, и његовој реализацији, што се очекује у 2024. године, сопштавају из предузећа Водовод и канализација.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here