Ограничена цијена пелета на 269 еура по тони

Илустрација

Цијена пелета за физичка лица за наредни зимску сезону неће прелазити 296 еура са ПДВ-ом по тони, саопштено је након састанка потпредсједника Владе за економски систем и министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Владимира Јоковића са највећим произвођачима пелета у Црној Гори.

Грађани ће, како је поручио Јоковић, први пут моћи да купе двије до три тоне, а касније ће имати могућност да докупе, уколико им буде потребно, како би грејну сезону дочекали спремни.

Потпредсједник Владе за економски систем и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Владимир Јоковић

– Добили смо увјеравање свих произвођача да ће бити обезбјеђене довољне количине пелета, па апелујем на грађане да не купују енормне количине. Нема потребе за паником, што се тиче гријања на пелет, ове године биће добра снабдјевеност, а процедуре набавке једноставне – поручио је он.

Потпредсједник Владе вјерује да ће малопродајне цијене у појединим продавницама бити веће због маржи.

– Утврдили смо цијену од 269 еура са ПДВ-ом и апелујем на купце да купују код најближих произвођача, како им траспорт не би додатно оптерећивао ову цијену, која је најнижа у региону, јер нигдје се тона пелета не може купити испод 400 еура – казао је он.

Састанак и консултације са највећим произвођачима пелета у Црној Гори имали су за циљ сагледавање тренутног стања и проналажење рјешења како би се грађани заштитили од даљег раста цијена овог енергента у сусрет новој грејној сезони.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here