ОО ДПС: Грађани непријатно изненађени – 30 одсто већи порез

Општински одбор Демократске партије социјалиста упутио је саопштење поводом, како наводе, поваћања пореза за 30%. Саопштење преносимо у цјелости.

-Новљани су познати као одговорни људи који своје обавезе према локалној самоуправи измирују редовно. Коалициона власт у Херцег Новом је позната као власт која доноси одлуке без да о њима обавјештава бар представнике грађана – одборнике и није превише заинтересована за утицај тих одлука на грађане.


Најновије показивање односа коалиционе власти у Херцег Новом према грађанима су рјешења о порезу на непокретност за 2022. годину, која се ових дана уредно уручују. Без икакве претходне најаве, стижу рјешења увећана за 30 посто у односу на претходну годину. У образложењу је наведено да је дошло до повећања цијена некретнина, па ето, зашто да се не повећа и порез на непокретност. Поред свих осталих удараца на стандард грађана томе се придружује и коалициона власт у Херцег Новом.


Умјесто да помогне и олакша живот својим суграђанима важније им је попуњавање буџета јер је потребно сервисирати плате све већем броју запослених и функционера. Најлакше је да се међустраначки сукоби унутар коалиционог блока рјешавају на овакав начин. Не знамо докле ће се наставити атак коалиционе власти на стандард грађана јер за то има бројне начине као на примјер увођења нових зона паркирања са нормално већом цијеном.


Грађани Херцег Новог све трпе, уредно измирују намете и дозвољавају да им коалициона власт ради шта и како хоће. Али, све има своје границе или, како би народ рекао, „ничија није до зоре горела“, наведено је у саопштењу ОО ДПС.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here