Одржано такмичење „Земља од бисера“

У оквиру традиционалног надметања кроз слику, ријеч и музику на тему Земља од бисера у Дворани Парк уприличено је дјечије музичко такмичење. Организатор, 11. по реду, манифестације је Матица Црногорска, у сарадњи са Јавном установом културе Херцег Фест.

У сусрет Дану независности уприличено је дјечије такмичење ученика музичке школе у категоријама соло пјевање, гудачких инструмената и клавира. Концертни наступ одвија се у оквиру традиционалног надметања кроз слику, ријеч и музику на који се пријавило око 300 новске дјеце, каже Јованка Вељовић, организатор.

-Биљежимо неки раст интересовања, што нас посебно радује јер ово је један пројекат и једна прича гдје покушавамо и успјевамо да анимирамо младе, дјецу основних и средњих школа да се кроз стваралаштво, креативност и вјештине изразе и на најљепши могући начин покажу своју индивидуалност и да једним општим знањем и културом обиљежимо један државни празник, рекла је Вељовић.

На манифестацији које се одржава 11. годину за редом млади су се такмичили и у стваралаштву кроз слику и ријеч.

Имали смо литерарни и ликовни конкурс који се одвијају посебно, али све скупа је једна цјелина. Имамо посебан жири који оцјењује ликовне радове, посебан жири који оцјењује литерарне радове  и за музику, наравно, музичаре, каже Вељовић.

Кроз радове којима су се представили најмлађи, али њихови нешто старији суграђани показали су, сматра Вељовић, пуно талента и маште.

-Лично сам веома задовољна, самим тим што су Новљани природно талентовани за умјетност и заиста, сваке године видимо неке нове, необичне ствари у сваком пољу овог дјеловања, тако да заиста јесам задовољна и задовољство је из године у годину све веће и веће, истиче Вељовић.

Свечана додјела награда и диплома најуспјешнијим учесницима традиционалног надметања кроз слику, ријеч и музику биће уприличена 18. и 19. маја у просторијама Матице Црногорске, организатора манифестације. Овогодишњи музички дио програма реализован је у сарадњи са Херцег Фестом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here