Одржана прва радионица „Радост и нада у срцу нашег града“

Фото: Са прошле радионице

Креативна радионица у оквиру програма „Радост и нада у срцу нашег града“ одржана је данас на платоу испред зграде Општине Херцег Нови.

Маштовитост и висок ниво креативности показали су најмлађи учесници радионице, каже Марија Радуловић из Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови.

-Ово је прва радионица у сусрет нашем најрадоснијем хришћанском празнику. Ово је радионица за наше најмлађе, а били су присутни првачићи из ОШ “Дашо Павичић” и имамо нешто старије ђаке петог разтреда ОШ “Илија Кишић”. Све је осмишљено да дјеца украшавају и декоришу јаја и остављају поруке своме граду за овај празник, каже Радуловић.  

Малишани су су се данас, на првој радионици “Радост и нада у срцу нашег града” дружили и забављали, украшавајући васкршња јаја и правећи разне украсе за предстојећи празник, каже Дуња Ожеговић ученица В-а разреда ОШ “Илија Кишић.”

-Мене је мотивисало, као имногу дјецу то што фарбамо јаја, то ми је занимљивији дио овог празника и волим зато што има разних средстава за фарбање да можемо да офарбамо јаја по жељи, више волим да фарбам, многи ми кажу да лијепо цртам, али не знам баш, каже Дуња.

Учесници ове манифестације имају више мотива за одзив, љубав према сликању, дружењу на отвореном, али  првенствено  према празнику, каже Јелена Вучуровић,. Ученца петог разреда ОШ “Илија Кишић“.

-Волим да цртам и пуно волим да цртам празник. Иначе, волим да цртам нешто што ме мотивише или када нам наставник да тему, каже Јелена.

Најмлађи Херцегновљани ће у суботу 4. маја имати прилику да у парку Бока учествују у још једној радионици, најавила је Јованка Матковић из Секретаријата за комуналне дјелатности.

-У суботу је у парку Боке исто дешавање од 10 до 12 сати. То је друга Васкршња радионица гдје су сви родитељи позвани да са својом дјецом дођу и да ове васкршње празнике прославе заједно у Дино парку и да направе радионицу која је њима јако интересантна, каже Матковић.

Организатори радионица за дјецу су Секретаријат за културу и образовање и Туристичка организација Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here