Стадион Орјена добија монтажне трибине

Представници дирекције за спортску инфраструктуру Министарства спорта и младих, локалне самоуправе и управе ФК Орјен обишли су терен у Зеленици гдје ће до краја године бити постављене монтажне трибине. Вриједнсот инвестиције је око 40 хиљада еура.

Предмјер и предрачун инвестиције урадила је Агенција за изградњу и развој града, информише Митар Кисјелица испред локалне управе.

Митар Кисјелица, Општина Херцег Нови

– Трибине ће бити дужине 15 метара и имаће капацитет од 120 столица. То је планирано за сада. Ово је први пут да се овако нешто прави на овом стадиону. Зеленика неће више бити запостављена у том дијелу, овдје стварно има великог интересовања за фудбалом, а и Орјен је клуб који не жив у заједници – наводи он.

Највећи дио средстава обезбиједиће Министарство спорта и младих .

– Вриједност инвестиције све укупно за сада је, од прилике, око 40 хиљада еура. Од тога ће Општина финансирати припремне радове, а остатак Министарство. Они су ту изашли у сусрет и због титуле Европског града спорта, коју смо добили. Увијек су ту да подрже инфраструктурне дјелатности Општине. Хвала им на томе. Коначно имам добру сарадњу са републичким органима и надамо се да ће се сарадња наставити и продубљивати у наредном периоду – истиче Кисјелица.

Првобитна иницијатива клуба била је да се израде зидане трибине, али то како наводи Кисјелица није практично из више разлога.

– Као прво због лакоће конструкције, као друго, локација је изнад Опачице, па због стабилности терена и из више разлога одлучено је да буду монтажне трибине, које касније могу и да се транспортују негдје друго, уколико буде било потребе за тим, а свакако су агилније и корисније за заједницу – казао је он.

Тендеру ће претходити потписивање споразума о сарадњи Министарства и локалне самоуправе, а како Кисјелица информише, пројекат је покренут када су представници секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Министарству спорта представили пројекат Европског града спорта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here