Одржана комеморација легенди Јадрана, Слободану Пури Уљаревићу

Комеморација поводом смрти бившег ватерполисте и легенде Јадрана Слободана Пура Уљаревића одржана је у свечаној сали ватерполо пливачког клуба Јадран.

На комеморијалном скупу, на којем су присуствовали породица и пријатељи, присутнима су се обратили почасни предсједник клуба Боро Мрачевић, члан скупштине Жељко Андрић, као и предсједник клуба Боро Лучић.

Према ријечима Бора Лучића, Пура Уљаревић је градио име и историју Јадрана.

-Када се прича о Јадрану често се користе ријечи као велики клуб,успјешан клуб,институција од клуба,али све те лијепе и похвалне ријечи којима се описује Јадран су проистекле не због љепоте шквера и нашега базена,већ због генерација људи којима је овај шквер и базен био друга кућа.Они су из те куће отишли у легенду градећи име и историју Јадрана,а један од њих је и наш Слободан Пура Уљаревић, рекао је Лучић.

Како је истакао почасни предсједник клуб Боро Мрачевић, Пура је последњи који је почео и завршио своју спортску мисију у Јадрану.

-Напустио нас је један од последњих великана из златне генерације Јадрана 1958/59. Пура је био један од седам великана који су направили историсјки успјех не само херцегновског и Јадрановог спорта, него већ црногорског спорта. Они су донијели прву титулу Јадрану, Херцег Новом и прву титулу у било којем колективном спорту у Црној Гори. То су освојили у великој Југославији која је имала 20 милиона људи, то је велики феномен, казао је Мрачевић.

Члан управног одбора ватерполо клуба Јадран Жељко Андрић је казао да се данас опраштамо од легенде Јадрана.

-Рећи збогом никада није лако, али када се заувијек поздрављамо са неким од наших најбољих чланова, онда је то посебно болно. Данас се опраштамо од једног од оних што су били најбољи међу нама. Припадао је оним златним легендама Јадрана, који су својим играма и побједама поставили Јадран на трон првака, који је сан многих. Наш драги Пура је члан оне генерације Јадрана, која је и данас највећа инспирација за све наше спортисте. Припадао је генерацијама шампиона, те на тај начин са правом носио ореол оних коју су славу и побједнички дух Јадрана градили и изградили, рекао је Андрић.

Сахрана ће бити одржана данас код манастира Савина у 16:00 сати.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here