ОДРЖАНА 19. „ТОРТА ЗА ОСМИЈЕХ“:  СЛАТКИ ЗАЛОГАЈИ ЗА ШТИЋЕНИКЕ ДЈЕЧИЈЕГ ДОМА У БИЈЕЛОЈ

У организацији НВО „Омладински центар Херцег Нови“ данас  је у Дјечијем дому „Младост“  организована  „Торта за осмијех“, манифестација која пуних 19 година увесељава штићенике установе у Бијелој. У дом је стигло 79 торти из Херцег Новог  и других црногорских општина, али и од дугогодишњих пријатеља из Словеније.  Овој хуманитарној акцији одазвали су се појединци, организације, установе и институције са жељом да малишанима у Дому измаме осмјехе и  упуте поруку да, упркос околностима изазваних пандемијом, могу да рачунају на подршку шире заједнице. У име Општине Херцег Нови торту су уручили потпредсједница Весна Самарџић и секретар за локалну самоуправу Жељко Бајчета.

Самарџић је је управи Дома и запосленима захвалила на труду који улажу у рад са дјецом, посебно ако се узму у обзир сви изазови у области социјалне и дјечије заштите, и пожељела им побољшање услова за рад у наредном периоду.

Предсједник НВО „Омладински центар Херцег Нови“ Милијан Мијовић је казао да су се   и поред мјера које су на снази потрудили да на мало другачији начин организују манифестацију.

– Народ се одазвао, има доста торти и задовољни смо. Стигле су торте из Тивта, Котора, Херцег Новог и Словеније. Одазвале су се фирме, невладине организације, институције. Торте су из године у годину све креативније, казао је Мијовић.

Директорица Дома Марела Савић подсјетила је да је манифестација  постала традиција, те да већ 19 година чини дјецу срећном.

-Због пандемије је у другачијем контексту. Ранијих година смо то приређивали у објекту Дома, било је више дружења и комуникације са дјецом. Ове и прошле године је организовано  на мало другачији начин али не мање радосно и  успјешно. Свима се захваљујем на тортама и радости коју су нам приредили. Надамо се да ће и пандемији доћи крај и да ћемо се вратити  нашим старим добрим навикама.

Бранка Буковец већ 17 година због ове акције из Словеније долази у Бијелу.

-Херцег Нови је град побратим са Новим Местом и наше Друштво за развијање добровољног рада сарађује већ 20 година са Омладинским центром Херцег Нови. Са њима радимо и на другим пројектима.  Драго нам је да можемо бити са дјецом  и пренијети им поздраве и жеље.

Горан Пивљаковић  из Мото клуба Крузер истиче да се њихови чланови радо одазивају свакој акцији.

-Једна од акција су Мото Деда Мразеви који долазе из цијеле државе и региона. Ми смо ту као „задња станица“ у том каравану и послије сусрета са дјецом организујемо дружење. Прошле године било је око 150 мотора, казао је Пивљаковић.

У Дјечијем дому „Младост“ је тренутно око 80 дјеце, која ће уживати у слатким и маштовито декорисаним тортама али у пажњи коју им пружају њихови суграђани и дугогодишњи пријатељи Дома.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here