Одобрено 20 захтјева за продужење грађевинских радова

У Херцег Новом је од јуче на снази Одлука о забрани извођења грађевинских радова у љетној сезони, којом су до 15. септембра у првој зони забрањени градња, реконструкција и адаптација објеката.

Предсједник Општине Херцег Нови има ингеренцију да одобри продужетак радова, на основу мишљења Службе комуналне инспекције. Како је за РТХН казао начелник Секретаријата за комуналне дјелатности Василије Сеферовић већ је пристигло 40, а одобрено 20 таквих захтјева.

-У Општини Херцег Нови је 15. јуна ступила на снагу Одлука о забрани извођења грађевинских радова. Том одлуком је дефинисано да се забрана извођења радова односи на све јужно од Јадранске магистрале, 300 метара ваздушне линије од Јадранске магистрале ка сјеверу, као и на дијелу полуострва Луштица, то јест на комплетним Росама и у зони морског добра на Жањицу. Захтјевом за продужетак грађевинских радова до сада се кабинету предсједника Општине Херцег Нови обратило 40 инвеститора, а сви ти захтјеви прво иду Служби комуналне инспекције. Њени службеници излазе на терен како би утврдили да ли су оправдани разлози, и на основу њиховог предлога кабинет предсједника Општине Херцег Нови одобрава наставак извођења грађевинских радова.

Одобрење за наставак радова може се добити најдаље до 1. јула, уколико не угрожавају туристичку сезону, појашњава Сеферовић.

-До сада је одобрено неких 20 захтјева, који се односе на унутрашње радове и на конзервирање градилишта. Значи, није одобрено нешто што би штетило туристичкој сезони. Сви ти радови су одобрени најдаље до 1. јула; неки радови су одобрени 10 дана, а неки свега 4-5 дана. Ако се не испоштује Одлука, ако се нису обратили кабинету предсједника Општине и ако Служба комуналне инспекције није утврдила да је неопходан продужетак грађевинских радова, казна за физичко лице се креће од 30 до 1 500 еура, а за правно лице од 500 до 10 000 еура, наводи Сеферовић.

3 COMMENTS

  1. Odobreni su radovi na vili aleksandar na savini ili ti po novom vili hedonija koja je prvi red do mora dje se po cijeli dan busi rusi..treba neko iz opstine da odgovara za to..komunalna policija ne dolazi jer je u prijateljskim odnosima sa izvodjacem radova..sramota!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here