Манифестација „Буђење љета“ најављује садржајне програме на новским позорницама   

ЈУК Херцег фест овог љета организује бројне програме, новe и старе, на сцени градских збивања, а један од њих је манифестација  „Буђење љета“,  која ће бити одржана 21. јуна у 4:45 на тврђави Форте Маре.

Новљани и  гости ће на манифестацији „Буђење љета“ имати прилику да уживају слушајући предивни вокал Иване Петерс и рок бенда Негатив из Београда,који ће први пут у проширеној Unplugged варијанти састава, наступити у Црној Гори. Представиће нови албум, а извешће и римејк својих пјесама, казала је гостујући у Новском јутру, Биљана Белушевић из ЈУК Херцег фест.

– Програм који нас очекује биће организован у свитање,а то је најљепше вријеме којим се најављује љето. Ивана Петерс је вансеријски вокал, која ће заједно са морем, амбијентом куле дати чаробно буђење, које је за памћење. Биће припремљено и послужење. Ово је осми пут да организујемо ову манифестацију и трудимо се да публици пружимо добре вибрације и сваки пут нешто ново, најавила је Белушевић.

Награда Европске мреже утврђених градова и одбрамбених фортификација ЕФОРТС  додијељена је  ЈУК Херцег фест. Ријеч је о лијепом  трофеју, награди  за успјешно вођење љетних програма, свих фестивала и манифестација, на тврђавама Форте Маре и Кали кули.  

Награда би требало да буде уручена ЈУК Херцег фест за неколико дана и тада ћемо моћи да покажемо трофеј, који је интересантног изгледа. Инспирисан је математичким облицима, који заједно спајају круг, што значи јединство. ЕФОРТС је организација која броји више од 200 чланова и сви смо као једно. Сам круг је обојен у боји теракоте,односно, глине, што одаје почаст утврђењима, а унутрашњост  је у тамноплавој боји заставе ЕУ. И не значи само признање, већ је битно и само учешће у тој организацији  је  јако битно јер су нашу туристичку  валоризацији проширили  на глобално тржиште,као нашу богату културну баштину, објашњава Белушевић.  

Данило Бабовић из Херцег феста  је казао да  „Буђење љета“ слави живот, најављује слијед догађаја на нашим љетним позорницама – Канли кули и Форте Маре. 

-Форте Маре је за манифестацију „Буђење љета“ намијењен  за одбрани број посјетилаца, ушушкан простор и иде на руку нама домаћинима, да би све држали под контролом. Ушли смо у припрему за Филмски фестивал који ове године слави два јубилеја, о чему ћемо више информисати за који дан. Затим су Дани музике, Џез фестивал и Реге фестивал на Форте Маре, који је новина на херцегновској позорници.

И овог љета биће одржан Гитар арт са Влатком Стефановским и оркестром Хармонике, објашњава Бабовић.

Наступиће свјетска звијезда Тони Мануел, који посије 15 година преговора долази у Херцег Нови.

Сви жанрови ће бити покривени уз богат и разноврстан музички програм.

Све пројекте ЈУК Херцег феста подржала је Општина Херцег Нови,  Туристичка организација ХН је генерални покровитељ, а ту су пријатељи и бројни спонзори фестивала.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here