ОДОБРЕН „АПСОЛВЕНТСКИ РОК“, ПОЛАГАЊЕ 21. ОКТОБРА

55

На захтјев Студентског парламента Универзитета Црне Горе, на електронској сједници Сената УЦГ одобрен је додатни испитни рок студентима завршне године основних студија обима најмање 180 ЕЦТС кредита, којима је до завршетка основних студија остао један неположен предмет.

Како је саопштено из Универзитета, приликом доношења наведене одлуке Сенат се руководио чињеницом да се специјалистичке студије, сагласно измјенама и допунама Закона о високом образовању, организују још ову и наредну студијску годину, те да се одобравањем додатног рока са студентима нашло компромисно рјешење.

Такође, приликом утврђивања предлога Сенат је у обзир узео околности изазване епидемијом КОВИД-19, те чињеницу да за овај додатни рок важе иста правила као и за додатни рок који је организован у оквиру септембарског, као и да студенти имају довољно времена да припреме градиво, имајући у виду да су заостали предмет одслушали и полагали у више испитних рокова.

Пријаве за додатни испитни рок обављаће се 19. октобра, док ће рок бити организован 21. октобра.

Верификација оцјена на вијећима извршиће се закључно са 25. октобром, а издавање увјерење о завршеним основним студијама обављаће се дан касније.

Одобравањем овог рока омогућиће се студентима да окончају основне студије, а тиме и прилику да конкуришу за упис на преостала слободна мјеста на специјалистичким студијама у новом уписном року.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here