Одложена виза за Фукуоку

Фото: Архива РТХН

Ватерполо репрезентација Црне Горе није искористила прву шансу да избори визу за Свјетско првенство у Фукуоку. Поражена је данас у борби за 5. мјесто на Еврпоском првенству у Сплиту од Грчке са 14:12 (1:2, 2:3, 6:2, 5:5), па ће визу за одлазак у Јапан тражити у борби за седмо место које доноси пласман на мундијал идуће године у мечу са пораженим из сусрета Француска-Грузија.

Петковић и саиграчи су добро почели сусрет. Послије првих осам минута резултат је био 2:1 за селекцију Владимира Гојковића. Стријелци су били Канстанин Аверка и Владан Спаић. С друге стране, мрежу одличног Петра Тешановића, успио је да затресе Гуветсис.

У другој дионици играо се гол за голом. Влахопулос је погодио за 2:2, Душан Матковић за 3:2, а Агриропулос поново изједначио резултат. Богдан Ђурђић и Алекса Укропина доносе предност од 5:3, Владо Попадић је промашио зицер, али је са друге стране Петар Тешановић одбранио петерац – 5:3.

Репрезентација Грчке је смањила предност, Папанастасију је погодио петерац за 4:5, а репрезентација Црне Горе наставља са промашајима што се на великим такмичењима кажњава. Стријелац за 5:5 је био Николаидис. Нестало је мира у редовима селекције Црне Горе и примљена су два лака гола, а стријелци су били Папанастасију и Генедијунаса за 7:5. Серију противника од 3:0 прекинуо је Душан Матковић – 6:7. Међутим, већ у следећем нападу, са два играча више, погодио је Алафракис – 8:6. Ђурђић је реализовао петерац за 7:8, али је и Генедијунас из пенала узвратио за 9:7.

У последњих осам минута услиједила је обострана голејада, Матковић је смањио на 9:8, Агриропулос погодио за 10:8. Затим Какарис погађа за 11:8 и све је било готово. До краја утакмице Црна Гора је  успјела головима Аверке и Петковића да смањи 12:10, Гедонилис  13:10, Мршиић 13:11. Црна Гора је успјела да смањи  на 12:13, стријелац  Петковић, а Грци су са још једним поготком дошли до новог гола и коначног резултата.

У суботу, вјероватно са Грузијом, Црна Гора тражи визу за Јапан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here