Љето 2022: сервисне информације

Умјерено до потпуно облачно, повремено киша, пљускови и грмљавина, нарочито у јужним и централним предјелима. Мјестимично се очекују обилније падавине, а понегдје су могуће и краткотрајне временске непогоде. Вјетар јужних смјерова, мјестимично умјерен до појачан, на ударе понегдје јак. Највиша дневна температура ваздуха од 19 до 28 степени.

Ауто мото савез
У већем дијелу земље саобраћа се по мокрим коловозима, а на путевима дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне. У зонама извођења радова могу се очекивати повремена ограничења или обуставе. Возачима се савјетује да вожњу прилагоде тренутном стању на путу и поштују правила саобраћаја. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 18 саобраћајних незгода у којима су двије особе задобиле теже, а девет особа лакше повреде.

Измјена режима саобраћаја
Режим саобраћаја на дијелу локалног пута у насељу Мељине, кроз туристички ризорт „Лазуре“ биће привремено измијењен данас и сутра, обавјештавају из Секретаријата за комуналне дјелатности Општине Херцег Нови. На потезу од почетка Улице Браће Педишића (раскрсница улица Браће Гракалића, Браће Педишића и Шеталишта пет Даница) до излаза из ризорта биће забрањен саобраћај за сва возила од петка, 9. септембра од 15:00 сати до суботе, 10. септембра до 12:00 сати. Рјешење о привременој измјени режима саобраћаја донијето је ради безбједног и несметаног одвијања туристичке манифестације „Винтаге цар евент“ у ризорту „Лазуре“.

Авио саобраћај
Из Подгорицејеу данас планирано 17 летова, а четири су за Београд. “Аir Montenegro” је реализован у 7:30, а компаније “Аir Serbia” су у 8:25, 15:20 и у 22:15. Три лета су за Беч, два за Истанбул, а остали су за Тел Авив, Рим, Меминген, Алмати, Париз, Варшаву, Цирих и Лондон. Из Тивта је планирано 19 летова, а осам је за Београд; “Аir Serbia” у 8:40, 11:10, 11:55, 13:35, 15:20 и у 18:40, а “Аir Montenegro” у 13:30 и у 16:30. Преостали летови су за Бања Луку, Краљево, Кишњев, Брисел, Тел Авив, Истанбул, Берлин, Љубљану, Штудгарт, Дубаи и Таљин.

Жељезнички саобраћај
Брзи воз из Београда касни сат и 10 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:30. Поласци из Бара за Београд су у 9:00 и у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here