Одјељење безбједности Херцег Нови обиљежило Дан унутрашњих послова

У Црној Гори се данас обиљежава Дан унутрашњих послова, у знак сјећања на оснивање Црногорског сената, као највећег судског и управног органа, и Гвардије, односно извршног органа сенатских одлука, које је 2. октобра 1831. године основао Петар II Петровић Његош.

На пријему у просторијама Одјељења безбједности Херцег Нови начелник Слободан Ђокић подсјетио је на генезу стварања полицијских снага у Црној Гори дугу 192 године и поручио да ће полиција увијек бити у служби свих грађана, несебично доприносити очувању сигурности и безбједности.

Слободан Ђокић, командир Одјељења безбједности Херцег Нови

– Безбједност и очување унутрашњег поретка представљају темељне вриједности од настанка државних институција све до савремене Црне Горе. Сигурност наше државе је у рукама полицијских службеника. То је највећа част, али и велика обавеза и одговорност. Бити службеник Министарства унутрашњих послова значи бити узвишен изнад политичке, вјерске и националне припадности, бити грађанин свијета, али прије свега грађанин своје државе – поручио је Ђокић.

Командир станице граничне полиције Херцег Нови Драган Контић казао је да су безбједност и сигурност приоритети, али да без сарадње са грађанима, Полиција не може да одговори на све задатке.

Драган Контић, командир станице граничне полиције Херцег Нови

– Гранична полиција Херцег Новог је специфична јединица граничне службе, која има пуно надлежности. Ту је пет граничних презала – три копнена и два лучка. Ту је јединица патролних бродова и чамаца за обезбјеђење државне границе на мору, ту су патролне службе за обезбјеђење копнене границе са електронским надзором, који је од значаја за укупну безбједност. Све су то ресурси са којима можемо бити сигурни у наредном периоду, кроз реформиски процес, јер свакако да морамо изграђивати службу на бољим основама и у бољим околностима – навео је он.

Контић је подсјетио на добру сарадњу са колегама из Хрватске и Босне и Херцеговине и најавио рекнструкцију граничног прелаза Конфин и интегрисање управљања границом, које подразумјева спајање граничних прелаза на Зупцима.

Уз честитке припадницима Одјељења безбједности, предсдник Општине Херцег Нови Стеван Катић истакао је добру сарадњу са локалном управом кроз координационо тијело за припрему и праћење.

Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови

– Доносимо значајне и важне одлуке и заједнички рјешавамо бројне проблеме, посебно у периоду када је град оптерећен. У том смислу се захваљујем на партиципацији господину Ђокићу и господину Контићу, као и њиховим замејницима, који су максимално допринијели у рјешавању свих проблема који се гомилају током сезоне, али и у пред сезони и пост сезони, а генерално и током читаве године – поручио је предједник Катић.

На пријему у просторијама Одјељења безбједности Херцег Нови, уз делегацију Општине херцег Нови, били су и директори комуналних предузећа, предстравници Морског добра, Дјечијег дома “Младост”, школских и предшколских установа и Основнуг суда у Херцег Новом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here