Одбојкашице „Херцег Новог“ поражене у Паризу

Упркос бољој енергији и игри него у Игалу прије осам дана, одбојкашице “Херцег Новог” нису успјеле да изненаде водећу екипу француског шампионата и остваре пласман у осмину финала CEV купа.

Изабранице Милорада Крунића поражене су у Дворани спортова Mersel Serdan  у Паризу, од “Лавалоа Париза Метрополитен 92” резултатом 3-0, по сетовима 25-17, 25-16, 25-20.

Дијана Вуковић и Оксана Јакушина оствариле су по 9 поена, 6 је уписала Ралиса Василева, Балаи 4, Велтман 3, по 2 поена Воногова и Тврдишић, док је један освојила Јововић. Екипа Херцег Новог имала је 25 грешака.

Тренер “Херцег Новог” Милорад Крунић истиче да им недостаје искуство на међународној сцени.

– Једно велико искуство за нас. Имамо ми квалитет, али нам недостају овакве утакмице. Дјевојке су показале карактер у овом мечу, али недовољно да би се савладала овако квалитетна екипа. Све смо ближе, мислим да би у равноправној лиги били ту негдје, али у оваквој ситуацији они су бољи, рекао је тренер Херцег Новог Милорад Крунић након сусрета.

Капитен екипе Мелиса Ценовић, сматра, да је екипа одиграла боље него у Игалу.

– Ушле смо у меч са више жеље и самопоуздања. Анализирали смо први дуел у Игалу и покушале да отклонимо недостатке. Сматрам да су се Парижанке показале као боља екипа и заслужено иду у осмину финала, рекла је Ценовић.

У домаћем саставу Бианка Цуњо освојила је 15 а Палгутова 12 поена.
Екипа “Париза” имала је 15 грешака.

Тренер домаћег састава Алесандро Орефиће, у трећем сету дао је прилику свим играчицама.

– Честитам мојој екипи и мом стручном штабу на одлично припремљеној утакмици против Херцег Новог. Одмах се окрећемо следећем противнику, путујемо у Турску и очекујем наставак добрих игара, рекаоје Орефиће.

Амбасадор Црне Горе у Француској Иван Иванишевић подбацио је прву лопту на сусрету, и додјелио награду најкориснојој играчици сусрета Бијанки Цуњо.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here