Јесен 2023: Сервисне информације

Претежно сунчано, ујутру на сјеверу мјестимично ниска облачност или магла, која се понегдје по котлинама може задржати дуже током пријеподнева. Крајем дана и током ноћи постепено наоблачење са запада. Вјетар слаб до умјерен, сјеверних смјерова, понегдје краткотрајно појачан, у другом дијелу дана у скретању на вјетар јужних смјерова, а током ноћи на сјеверу мјестимично и појачан. Највиша дневна температура ваздуха од 8 до 20 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ

Саобраћа се по претежно сувим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке могућа је појава ситнијих одрона, а на путевима гдје се изводе радови измијењен је режим вожње. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз поштовање правила саобраћаја. Због радобва на регионалном путу Р-13 дионица Матешево-Колашин данас се обуставља саобраћај за све врсте возила у термину од 9:00 до 16:00 сати. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 27 саобраћајних незгода у којима је шест особа задобило лакше повреде.

ОБУСТАВА САОБРАЋАЈА

Ради несметаног и безбједног асфалтирања улице Бокељхских морнара до завршетка радова је забрањен саобраћај у улици Бокељских морнара на Савини, на потезу од продајног објекта „Шкорпион“ до шеталишта, обавјештавају из Секретаријата за комуналне дјелатности.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 12 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ био је у 7:30, вечерњи је у 20:25, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:00, 15:15 и у 19:40. Четири лета су за Истанбул, а остали су за Сабиху Гокен, Варшаву и Цирих. Из Тивта данас четири лета, а три су за Београд; „Аir Montenegro“ у 8:00 сати, а „Аir Serbia“ у 11:00 и у 15:20. Ту је и лет за Истанбул, у 11:00 сати.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни 50 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:15. Полазак из Бара за Београд је у 19:00 сати, локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно. Дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Аутобуски саобраћај одвија се редовно. Јутрос је у наш град први стигао „Банбус“ из Београда, а следеће очекују: „Јадран експрес“ из Београда, „Blue line“ из Новог Сада, „Ниш експрес“ из Ниша, „Југопревоз“ из Требиња, „Ленс“ из Суботице и „Ласту“ из Београда. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“, па у 11:10 „Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here