На Дебелом бријегу заплијењено 18 килограма кокаина

Према оперативним подацима Управе полиције синоћ је обављена контрола возила у којем је понађено 18 килограма кокаина, чиме је спријечено кријумчарење ове опојне дроге у нашу државу, саопштено је из Управе полиције.

Службеници Сектора граничне полиције и Сектора за борбу против криминала – Одсјека за борбу против дрога су у сарадњи са службеницима Управе прихода и царина, контролом возила на граничном прелазу пронашли и одузели 18 килограма кокаина.

Синоћ су, један сат након поноћи, припадници полиције на граничном прелазу Дебели бријег, на улазу у Црну Гору, контролисали возило марке „БМW“ француских регистарских ознака којим је управљао А.Х. (34) држављанин Републике Албаније.

Детаљном провјером возила, у специјално израђеном бункеру, пронађено је и одузето 18 паковања са садржајем прашкасте материје бијеле боје за коју се сумња да је опојна дрога кокаин.

Одузета дрога биће предмет вјештачења у Форензичком центру Управе полиције.

По налогу државног тужиоца у Вишем државном тужилаштву у Подгорици А.Х. је лишен слободе због сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here