Одбојкашице Херцег Новог на припремама на Палама

Херцег Нови ће вјероватно ове јесени бити у знаку женске одбојке. Уз Бар и Подгорицу , Херцег Нови имаће два прволигаша “Албатрос” који је прошле сезоне био у врху домаћег првенства и клуб “Херцег Нови”, који је љетос изборио пласман у Прву лигу Црне Горе.
Захваљујући групи спонзора из града и иностранства, који су омогућили да се прошле сезоне у тиму нађу играчице из Турске, Украјине, Русије, Србије и Сједињених Држава, ОК “Херцег Нови” је на супериоран начин освојио прво мјесто у Другој лиги, са 16 побједа, без изгубљеног сета.
Жеља тренера Милорада Крунића, је да постану клуб који ће таленте да формира у добре играче.

-Милан Иванишевић је обезбједио средства за формирање јаког клуба и да није био њега је не би дошао у Херцег Нови. Формирали смо сасвим пристојну екипу за првенство Црне Горе, потпуно је нова у односу на прошлу сезону. У нашу екипу стигле су доскорашња репрезентативка Тања Бокан, примач Милена Бурзановић која се вратила из Француске, техничар Тијана Тврдишић из Румуније, примач Марија Тушевљак из Србије, док из шампионског Галеба стигла либеро Лана Лабовић. Уз дјевојке које су прошле сезоне играле у екипи Херцег Новог мислим да је ријеч о добром саставу.
Екипа је склопљена са свих крајева свијета, ту су цуре из Украјине, Русије Хрватске Србије, Црне Горе и циљ је да смо ових дана заједно, казао је Крунић.
-Очекује нас велики рад. Сутра идемо на Пале гдје остајемо седам дана. Тамо ћемо одиграти једну утакмицу са екипом “Јахорине” а затим смо учесници турнира у Мостару гдје играју: “Лесковац”, Динамо из Загреб и домаћа екипа “Мостара”. Циљ је да се уигра главна постава и послије се враћамо у Херцег Нови гдје ћемо седам дана пред меч са “Морачом “ у Подгорици имати генералку 28 септембра у Спортском центру Игало.
Одбојкашки клуб Херцег Нови ће ове сезоне играти и на европској сцени, у Челенџ купу.

– Лука Бар је одустала, па смо се ми пријавили преко Савеза, који нас је мало ,,погурао“, односно искористио могућност да пријави другу екипу у случају одустајање неког тима. То је једна добра прича за црногорску одбојку. Играмо са представником Норвешке прво 23. новембра у Игалу а реванш је 29. новембра у гостима. Ако будемо бољи од Норвежанки у другом колу чека нас озбиљан противник из Белгије. Видећемо колико ћемо моћи урадити на евро сцени а уз “Галеб” смо фаворити на домаћој сцени, закључио је у разговору за наш портал Милорад Крунић нови тренер ЖОК “Херцег Нови”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here