Одбојкашице Херцег Новог на европској сцени

Одбојкашице Херцег Новог играће против норвешког Тромса у првом колу Челенџ куп-а, међународног такмичења за одбојкашице, одлучено је жријебом, који је обављен у Луксембургу.

Према ријечима члана управе ЖОК Херцег Нови Милана Иванишевића, имали су повољан жријеб.

-Норвешки клуб респектујемо, али у меч улазимо са жељом да остваримо побједу и пласман у наредно коло. Ове сезоне појачали смо се на свим позицијама и представљаћемо тврд орах за све противнике, како на међунсродној сцени тако и у домаћим такмичењима, рекао је Иванишевић.

Женски одбојкашки клуб Херцег Нови гаји велике амбиције за наредну сезону. До сада су договорили сарадњу са осам играчица које су уједно репрезентативке. Договор је постигнут са црногорским репрезентативкама Тањом Бокан, Маријом Тушевљак, Миленом Бурзановић, Тијаном Тврдишић и Ланом Лабовић, затим репрезентативком Србије Јеленом Станимировић, репрезентативком Хрватске Леом Бобан и Даријом Чабоненко, младом репрезентативком Русије.

На жријебу у Луксембургу противнике су добили и остали клубови из Црне Горе. Одбојкаши Будве играће против Задруге из Аустрије у првом колу ЦЕВ Лиге шампиона, док ће одбојкашице Галеба Liko Soho Group у првом колу ЦЕВ Челенџ купа играти са холандским Слидерхтом.

Будвани ће прву утакмицу Лиге шампиона играти на домаћем терену од 20. до 22. септембра, а друга утакмица је планирана од 27. до 29. септембра у Аустрији.

Утакмице ЦЕВ Челенџ купа су на програму од 22. до 24. новембра, а реванш мечеви ће се одиграти у периоду од 29. новембра до 01. децембра.

Баранке ће на старту гостовати Слидерхту, док ће Херцег Нови у првој утакмици играти код куће против БК Тромсо.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here