Бјелопољцу 60 дана затвора због насиља у породици

Судија Суда за прекршаје у Будви одељењa у Херцег Новом, Андрија Војводић, изрекао је З.А. (37) из Бијелог Поља казну затвора у трајању од 60 дана због насиља у породици.
-По поднијетој пријави да је окривљени З.А. (37) из Бијелог Поља са привременим боравком у Херцег Новом у ноћи 28.јуна починио насиље у породици, припадници Управе полиције – Центра безбједности Херцег Нови су окривљеног јутрос лишили слободе. Окривљени је приведен код дежурног судије Одјељења у Херцег Новом. Након спроведеног хитног поступка у којем је неспорно утврђена његова кривица, судија Андрија Војводић је окривљеном З.А. изрекао казну затвора у трајању од 60 (шездесет) дана (што је позитивним законским прописима Црне Горе прописано као највећа казна за почињени прекршај из Закона о заштити од насиља у породици), наведено је у саопштењу Суда за прекршаје у Будви које потписује предсједник тог Суда Марко Ђукановић.
Током поступка је утврђено да је окривљени у вечерњим часовима 28. јуна, прво вријеђао своју ванбрачну супругу М.Д., након чега јој је упутио пријетњу да ће је убити, да би јој затим задао више удараца у предјелу главе и рамена држећи у руци кухињску дрвену даску.

Због опасности да окривљени понови насиље према оштећеној, одређено је да се З.А. одмах упути на издржавање казне затвора у Управу за извршење кривичних санкција у Спужу. Окривљеном је изречена и мјера забране приближавања оштећеној у трајању од шест мјесеци.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here