Одбојка: „Албатросов“ лет са зачеља

У изузетно занимљивом и неизвјесном сусрету 15. кола Суперлиге за одбојкашице, херцегновски “Албатрос” је јуче у Будви побједио “Медитеран” 3:0 (25:21, 28:26, 27: 25). И поред резултатског максимума, свака лопта је била битна. Неизвјесно је било посебно у завршници другог и трећег сета, када се играло на разлику, али су одбојкашице “Албатроса” успјеле да спријече Будванке да продуже меч.

Најбоље у побједничком тиму биле су Марија Ваљаревић и Викторија Положевец са по 18 освојених поена. Остале поенe у овом, за екипу Бранке Обрадовић, веома важном мечу за бјег са зачеља, су освојиле: Кристина Пидхурска 8, Бјанка Телесманић и Таша Трајковић по 5, Ива Чуровић 3 и Анита Мирковић 2 поена. Екипа “Медитерана” имала је 21 грешку.

У домаћем саставу истакле су се Вања Матуновић са 19, и Анастасија Ковачевић са 15 освојених поена. Екипа “Албатроса” је имала 24 грешке.

Остали резултати 15 кола: “Херцег Нови” – “Лука Бар” 3:0, “Галеб” – “Будућност” 3:1 и “Јединство” – “Рудар” 3:2, док се утакмица “Академија” – “Морача” игра данас у Тивту.

Након 15. кола, “Херцег Нови” је са максималним учинком од 45 бодова на првом мјесту са скором 15-0. “Лука Бар” је другопласирана са 38 бодова, а “Галеб” и “Будућност” са по 27 бодова закључију водећу четворку. “ Морача” има 23 бода (утакмица мање), “Јединств” 19, “Албатрос” 17, “Академија” (утакмица мање) 14, “Медитеран” 10 и “Рудар” 9 бодова.

У наредном 16. колу играју: “Албатрос” – “Херцег Нови” (петак, 8 март у 18.00 сати), “Рудар” – “Академија”, “Лука Бар” – “Јединство”, “Будућност” – “Медитеран” и “Морача” – “Галеб”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here