ОД ДАНАС НОВЕ ЦИЈЕНЕ ХЉЕБА

У Црној Гори ће, како је раније најављено из Групације произвођача пекарских производа при Привредној комори (ПКЦГ), од данас важити нове цијене хљеба, које неће прелазити 65 центи по векни основне врсте.

Представници индустријских пекара, великих трговачких ланаца, министарстава економског развоја и пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и ПКЦГ су, на састанку крајем децембра, усагласили да препоручена малопродајна цијена основне врсте хљеба не прелази 65 центи по векни.

– Та препорука је израз заједничке бриге и друштвене одговорности свих учесника, а прије свега индустријских пекара и трговачких ланаца, да не одређују економски оправдану цијену до 70 центи по векни, уважавајући тиме и дати социо-економски тренутак – саопштено је раније из ПКЦГ.

Представници Групације произвођача пекарских производа су крајем прошле године поздравили одлуку Владе да не продужи важење уредбе о лимитирању цијене основне врсте хљеба, јер је, како су оцијенили, нанијела значајне губитке тој производњи у посљедња три мјесеца.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here