КОМАР: КОВИД АМБУЛАНТЕ И ДАЉЕ ПОД ПРИТИСКОМ, ПОЈАВИЛЕ СЕ ЛАЖНЕ КОВИД ПОТВРДЕ

Ковид амбуланте код Дома здравља и у Игалу трпе велике притиске. Директор Дома здравља Горан Комар истиче да охрабрење што имају растерећење секундарног нивоа, међутим забрињава их што имају сазнања да су се појавиле лажне ковид потврде.

Др Комар истиче да одређени број суграђана па и здравствених радника тражи начин да избјегне вакцинацију, то је њима дозвољено и то је израз личног става и није проблем, али смо су у сазнањима о прибављању лажних ковид потврда.

-Негдје у граду дознајемо да се могу купити ковид потврде. То суграђани највјероватније раде, то је све у индицијама, али су оне такве да угрожавају оне који се рeдовно вакцинишу и испољавају одговорност према колегама, запосленима. То је сада ствар других институција које ће о томе да се брину. Ми подвргавамо сходно нашим законским обавезама, анализама и вакциналне картоне, електронске контроле наших упосленика, да би и то подвргли одређеном испитивању и сазнању о могућностима, говоримо хипотетички, да се тако нешто не догађа међу здравственим радницима.

Комар апелује на грађане да приступе вакцинацији јер она штити од тешких клиничких форми.

-Имамо страховити притисак на наше установе у примарној линији, а извјесна растерећивања секундарног нивоа. То је јако повољно. То није ситуација као у вријеме делта соје када смо смо имали велико затрпавање и пренапрегнутост у секундарном нивоу и велики број пацијената који се лијечио од ковид пнеумонијe. , У овом случају са омикроном пнеумоније нису честе. То је једина сретна околност. Недостатак кадра је присутан јер велики број здравствених радника оболијева. Више пута смо издали саопштења да се не долази у Дом здравља без пријеке потребе , казао је Комар.


Комар истиче да имају довољно тестова и да мјесецима у Дому рада раде два пулмолога.

1 COMMENT

  1. Lazne potvrde stampaju sami naravno, jer su obicna stampa bez pecata, samo promjene datum. Na njima nema ni QR koda.
    Niko od inspekcija ne provjerava njihovu ispravnost samo letimicno pogledaju i imas prolaz. To su potvde za brzi test da je negativan.
    To jeste njihova ne odgovornost ali i loša forma potvrde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here