УИП: ВИШЕ ОД 21.000 РЈЕШЕЊА О САМОИЗОЛАЦИЈИ ТОКОМ ПРАЗНИКА

Из Управе за инспекцијске послове саопштено је да  су од 27. децембра до 8. јануара написана 21.282 рјешења о смјештају у самоизолацију. То је у просјеку дневно по 2,5 хиљаде рјешења о самоизолацији. У данима празника, није било великог кршења епидемиолошких мјера.

Помоћница директора Управе за инспекцијске послове Ана Вујошевић је гостујући у Јутарњем програму РТЦГ казала да у једом дану није могуће откуцати толики број рјешења и унијети их у систем па је, како је додала, између три до четири дана било потребно од добијања позитивног теста на ковид-19 до процесуирати рјешења.

– Отежавајућа околност инспекторима била је што приликом давања контакта изостане имејл адреса која је у овом тренутку најрелевантнија, јер слање поштом може потрајати неколико дана, казала је Вујошевић и апеловала на грађане да дају потпуне податке.

Из Упарве моле грађане за стрпљење.

– Ако се, рјешење не добије након 4 дана треба контактирати Санитарну инспекцију. Послодавцу је довољно да прикажу позитиван тест, ако то није довољно рјешење ће стићи до истека самоизолације.У данима празника није било великог броја кршења епидемиолошких мјера, оцијенила је Вујошевић.

Поднесено је  пет кривичних пријава које су се односиле на непоштованеје мјера од који су три биле на Жабљаку двије у Пљевљима.

Додаје да је укупно било око 20 неправилности, редовно су обилажени објекти, фокус је је био на објекте који су организовали дочек Нове године и зимске туристичке центре Kолашин и Жабљак.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here