Објектима од општег интереса дозвољена градња током сезоне

Одлука о забрани извођења грађевинских радова током туристичке сезоне, која је на снази од 15. јуна, не односи се на објекте од општег интереса, те је кабинет предсједника Општине током љета дозволио наставак пројеката као што су аутобуска станица у Игалу, водоводна и путна инфраструктура на Луштици, доградња Дневног центра и санација школских објеката.

Одлуком о забрани извођења грађевинских радова током сезоне дефинисано је да током љета може бити дозвољена градња објеката од општег значаја.

Предсјеник Општине Стеван Катић је за РТХН казао која ће градилишта бити активна и током љетње туристичке сезоне.

Стеван Катић, предсјеник Општине Херцег Нови

– Дозволе су добили објекти од значаја као што су пут и вода на полуострву Луштица, изградња аутобуске станице. Такође, изградња Дневног центра 27 плус у Суторини, као и санације неких школских објеката, како би они били спремни за наредну школску годину. Дозволе су добили и хотелски капацитети, који су проглашени објектима од општег интереса, тако да ће и они моћи, због тог значаја да завршавају тај дио посла и да се на тај начин припремају за пријем све већег броја гостију који долазе у Херцег Нови – наводи он,

Катић је информисао да је кабинету пристигло више десетина захтјева инвеститора да наставе грађевинске радове након 15. јуна и ступања на снагу Одлуке о забрани, али доста њих је одбијено.

– Све те захтјеве заправо добије Служба за инспекцијске послове Општине Херцег Нови, односно ми из кабинета им прослиједимо да они погледају документацију и локацију и негдје нам они сугеришу шта се може, а шта не продужити  – појашњава он.

Катић напомиње да су захтјеви одређених инвеститора одобрени искључиво до 30. јуна, те након тога забрањена је градња свима, осим када је ријеч о наведеним објектима од општег интереса.

– Још једном позивам све оне који су добили ра рјешења да могу да приведу те радове крају, односно да конзервирају градилишта, да све заврше до 30. јуна, јер сигурно послије тога никоме се неће продужити. Ово је била пракса и претходних година, од које ће се сигурно многи морати одвикавати, јер већ од наредне године биће стриктно обавеза да се све заврши до половине јуна, а можда ће се одлука и промијенити да то буде и од 1. јуна, као што имамо ситуацију у неким сусједним општинама – истакао је Катић.

Зона у којој је забрањена градња током сезоне обухвата земљиште уз море линијом која полази од државне границе на рту Кобила и иде испод горњег Њивичког пута до раскрснице са Јадранском магистралом. Потом обухвата простор испод Јадранске магистрале до мора и 300 метара ваздушне линије изнад Јадранске магистрале, све до Каменара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here