ДПС Херцег Нови: Ко је крив за еколошку катастрофу у Игалу?

Из ОО ДПС Херцег Нови упутили су саопштење које преносимо у цјелости.

– Нашим градом посљедњих дана одзвања вијест да је на два локалитета у Игалу забрањено купање и истакнута црвена заставица, а све због лошег квалитета морске воде.

Истовремено влада тиха епидемија стомачног вируса због загађења морске воде или воде са чесме. Да бисмо рјешавали проблем, примарно је прецизирати узрок, тако да је потребно осим редовног узорковања морске, ургентно провјерити и воду за пиће.

Лош квалитет морске воде не долази сам од себе, није природна појава као плима и осека или цвјетање мора. Лош квалитет морске воде је проузрокован људским фактором, тачније фекалним отпадом који јавна предузећа и локална власт испуштају у море.

За некога ко је трапав каже се „и кликер би покварио“ е господо из власти у Херцег Новом ви сте и море покварили!

Да зло буде веће, са загађењем мора морамо се забринути и за љековити пелоид (блато) који се налази управо у близини спорних локалитета. Важност овог питања, за Институт, Херцег Нови и Црну Гору, не треба коментарисати!

Оно што се као грађани морамо запитати је да ли ова забрињавајућа ситуација има везе са радовима на шеталишту у Игалу који су донијели не само привредни застој на комплетној дионици већ можда и еколошку катастрофу енормних размјера. Можда има везе и са испуштањем отпадног муља, из постројења у Мељинама, у море.

Како год било заиста је вријеме да се надлежни органи озбиљно позабаве овим еколошким проблемима јер ће овим темпом Херцег Нови од туристичког града постати град смрада. Црна мрља на туристичкој мапи Европе!

Из Општине, надлежног секретаријата и предузећа наравно ћуте. Ћуте јер знају да су криви. Увјерени смо да грађани имају право на одговоре.

Сигурни смо да ће грађани знати да их казне на прави начин. Ничија није до зоре горела – поручили су из ОО ДПС Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here