НВО Зрак сунца обиљежава Међународни дан ОСИ

НВО „Зрак сунца“, пригодним програмом у хотелу „Плеј“ обиљежиће у 18 сатиMеђународни дан особа са инвалидитетом.

Овај датум, према ријечима предсједнице Љиљане Крстић, обиљежавају 19. пут, а са њима традиционално биће и пријатељи из ансамбла Стари капетан

– Стижу нам гости из Требиња, Никшића, Подгорице. Зрак сунца је члан Савеза „Наша иницијатива“  многе пројекте радимо партнерски, тако да смо ми окренути једни на друге и морамо сарађивати, казала је Крстић.

Након дужег периода рада, залагања и иновација, тек сад аимају адекватан простор, казала је Крстић.

-Имамо изложбено продајни дио, организујемо разне креативне радионице у којима израђују сувенире и уникатне предмете, али и сликарске. НВО Зрак сунца има 22 члана, али стално нам се прикључују нови чланови, казала је Крстић.

Подсјећамо, Међународни дан особа са инвалидитетом обиљежава се 3. децембра. 1992. године Генерална скупштина Уједињених нација је на посебној сједници усвојила Резолуцију да 3. децембар буде Међународни дан особа са инвалидитетом. Након доношења наведене Резолуције, Комисија УН- за људска права, 5. марта 1993. године, позвала је земље чланице да обиљежавање овог датума има за циљ, да се особама са инвалидитетом омогући једнако уживање људских права и равноправно учествовање у друштвеном животу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here