Настављена добра посјета у Новом

Тренд добре посјете, након постсезоне, настављен је и током јесени. У Туристичкој организацији Херцег Нови вјерују да ће велики број гостију боравити у нашем граду и током предстојећих празника.

Почетком децембра у Херцег Новом борави 3 087 гостију, што је 113 % више у односу на 1. децембар прошле године, а 50 % више него рекордне 2019. године, казао је за РТХН Милош Ковачевић из Туристичке организације Херцег Нови.
-Према последњем бројном стању које смо радили 1. децембра, у индивидуалном смјештају је евидентирано 2 100 гостију, а остали су у хотелском смјештају. Биљежимо раст од 113 % у односу на прошлу годину, а чак и у поређењу са 2019. која је била рекордна година имамо раст од 50 процената.

У приватном смјештају одмарају 2 094, а у хотелима 957 инострана госта.

-Што се тиче структуре гостију она варира када је ријеч о индивидуалном и колективном смјештају. У индивидуалном смјештају биљежимо највећи број туриста из Русије, затим Србије и Украјине, док је у колективном смјештају највише туриста из Њемачке.
Цјелокупни тренд вансезонског периода је веома позитиван, каже Ковачевић, а слична су очекивања и током празника.

-У новембру смо константно биљежили број туриста од 3 500 и више приликом сваке евиденције, што је више и у односу на 2019. Годину. Цјелокупни тренд је позитиван и нема разлога да се то не настави и за новогодишње празнике. Наши привредници, на челу са ризортом “Портонови” су припремили богат програм, тако да су најаве да ће овај број туриста да се задржи, а надамо се и повећа у наредном периоду, поручио је Ковачевић.

Туристичку понуду предстојеће зимске сезоне, Туристичка организација Херцег Нови до сада успјешно представила на сајмовима туризма у Новом Саду и Крагујевцу, као и на прес конференцијама у Београду и Сарајеву.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here