Црна Гора ће се наћи на листи дестинација за одмор туриста из САД

Tуристичка понуда Црне Горе представљена је, први пут, на годишњој конференцији Удружења туроператора Сједињених Америчких Држава у Остину.

Ријеч је о једном од кључних догађаја за туристичку индустрију САД, који је окупио преко 700 америчких туроператора и туристичких агената.

-Задовољство ми је што ове године Црна Гора по први пут представљена на овој конференцији. Могу да кажем да постоји велико интересовање за Црну Гору. Американци већ знају за њу, али углавном кроз путовања крузерима или као излетничку дестинацију. Вријеме је да је упознају као јединствену туристичку дестинацију, гдје ће провести више дана. Сигуран сам да ће тржиште САД-а бити врло значајно за Црну Гору у наредном периоду”, поручио је Роберт Ди.

Да су туристима из САД-а занимљиве дестинације са разноврсном понудом као што је Црне Гора, сагласан је и директор једног од значајнијих туроператора Сјеверне Америке Ричард Кригер, којем се посебно допала разноврсност понуде на малој површини и комбинација мора и планина.

-Наши туристи увијек желе да искусе нешто ново, открију нова мјеста и у том смислу Црна Гора има велики потенцијал. Поред савршене комбинације мора и планина, имате одличну традиционалну кухињу и добра вина, што је врло атрактивно нашим туристима, те вјерујем да ће се Црна Гора наћи на листи дестинација за одмор туриста из САД-а”, навео је Кригер.

Имајући у виду позитивне статистичке показатеље када су у питању доласци и остварена ноћења са тржишта САД-а, НТО ЦГ је интензивирала промотивне активности ка овом тржишту. Према подацима Управе за статистику МОНСТАТ, за првих девет мјесеци текуће године смо имали двоструко више туриста у односу на исти период претходне године, док је у односу на рекордну 2019. годину регистрован раст од 10% у броју долазака, те раст од 30% у оствареним ноћењима.

Национална туристичка организација Црне Горе је претходно организовала радионицу на тему “Трендови путовања на тржиштима енглеског говорног подручја“, како би се туристичка привреда и локалне туристичке организације упознале са трендовима и спремно одговорили захтјевима ових тржишта у наредној и сезонама које долазе.

Удружење туроператора САД (УСТОА) је професионално удружење основано 1972. године које данас представља највећу мрежу америчких туроператора, а чланови су и бројни лидери из области туризма. Годишња конференција удружења представља јединствену прилику за директан контакт са доносиоцима одлука у америчкој индустрији туризма, као и упознавање са најновијим трендовима у туризму широм свијета.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here