Наградни конкурс за сеоска домаћинства

Foto: ilustracija

Министарство економског развоја и туризма позвало је сеоска домаћинства да се до 9. децембра пријаве на наградни конкурс који је  расписан у оквиру кампање Рурално, одрживо, домаћински.

Конкурс се реализује у три категорије: најбоље сеоско домаћинство, најбоља сеоска домаћица и најбољи млади сеоски домаћин/ домаћица. Укупан наградни фонд који је опредијелило Министарство износи 10,5 хиљада еура”, наводи се у саопштењу.

Када је у питању категорија најбоље сеоско домаћинство, прва награда износи двије хиљаде, друга 1,5 хиљада, а трећа хиљаду еура.

-У тој категорији бирамо сеоско домаћинство које је изграђено у традиционалном и аутентичном стилу и одсликава културу и историјско насљеђе тог подручја. Такође, ту се пружа разноврсна храна, пића и напици из претежно сопствене производње, као и друге врсте додатних садржаја и услуга“, објаснили су из Министарства.

Када је у питању категорија најбоља сеоска домаћица, прва награда износи 1,5 хиљада, друга хиљаду еура, а трећа 500 еура.

-У тој категорији се, бира жена/носитељка активности, која у сеоском домаћинству унапређује квалитет услуга и понуду за госте ради њиховог одмора и рекреације и припрема и послужује топла и хладна јела и напитке из претежно домаће производње.

Када је у питању категорија најбољи млади сеоски домаћин/домаћица, прва награда износи 1,5 хиљада , друга хиљаду еура, а трећа 500 еура.

-У тој категорији награђујемо мушкарца или жену носиоце активности до 40 година, који у сеоском домаћинству унапређују квалитет услуга и понуду за госте ради њиховог одмора и рекреације и врше припрему и послуживање топлих и хладних јела и напитака претежно из домаће производње“, рекли су из Министарства.

Из Министарства су саопштили да се савремени туристички трендови одликују све већим усмјеравањем ка руралним дестинацијама, све израженијом персонализацијом, повећаним интересовањем и значајном тражњом туриста за нестандардним туристичким производима.

-Због тога је потребно посветити много више пажње развоју руралног туризма, који чини једну од важнијих компоненти развоја туризма и интегралног и одрживог развоја села и руралних подручја”, закључује се у саопштењу.

Конкурс је објављен на сајту Министартва.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here