НВО Угоститељи: Преко вибера до сезонског посла

Илустрација

НВО „Угоститељи Црне Горе“ позивају све заинтересоване држављане Црне Горе, као и Украјине и Русије да се пријаве за сезонске послове на нашем приморју.

Туризам је главна привредна грана наше земље, а и ове године, упркос дешавањима и посљедицама руско-украјинског рата, очекујемо добру посјету. Познато је да раст броја туриста не прати раст интересовања домаће радне снаге за сезонским пословима, због чега одређени број радника морамо да „увозимо“. Иако нам је приоритет да запослимо домаће раднике, принуђени смо да запошљавамо странце, а ове године приоритет ћемо дати држављанима Украјине и Русије, који су због рата морали напустити своје земље. На овај начин желимо да искажемо солидарност према држављанима ове двије земље и дамо им прилику за запослење у Црној Гори, у којој су нашли уточисте од рата.

НВО „Угоститељи Црне Горе“ оформили су вибер групу која има више од 5.000 хиљада чланова, а у којој се објављују слободна радна мјеста. Позивамо све заинтересоване да се прикључе вибер групи како би били у току са огласима за посао на нашем приморју.

Такође, и ове године желимо да позовемо све младе људе, посебно студенте, а који желе да раде у угоститељству и хотелијерству да се пријаве на огласе и тако добују прилику да раде и зараде.

НВО „Угоститељи Црне Горе“ остварила је значајне резултате у циљу унапређења запошљавања у Црној Гори, а преко наше вибер групе већ смо запослили више од двије хиљаде људи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here