НВО „Сунчев зрак“ одобрена два персонална асистента

Илустрација (Фото: Pixabay.com/Michal Jarmoluk)

Удружењу дјеце и омладине са посебним потребама „Сунчев зрак” одобрена су два персонална асистента који ће радити са дјецом до 8. децембра, до када траје овај јавни рад, казао је за РТХН Веско Берат, предсједник Удружења.

Како је објаснио, ради се о веома важној подршци дјеци и родитељима окупљеним у „Сунчевом зраку”.

– Желим да се захвалим Заводу за запошљавање Црне Горе и њиховој јединици у Херцег Новом, што су нам омогућили да на четири мјесеца ангажујемо два персонална асистента, која раде са дјецом из нашег удружења. Истина, потребно нам је више и претходне године смо имали четири, али смо захвални за сваку помоћ коју нам одобре. Овај јавни рад је почео 8. августа и трајаће до 8. децембра. Њихово присуство и помоћ су веома значајни за дјецу, олакшавају свакодневни рад са њима, пружају подршку и родитељима, а дјеци додатну пажњу која им је заиста потребна, казао је Берат.

Како истиче, значило би им да у наредном периоду рад са асистентима траје дуже те да у Удружењу очекују да ће им наредне године одобрити макар четири персонална асистента како би дјеци и родитељима била пружена још боља подршка и омогућен квалитетнији рад.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here